Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

De tweede spelavond

De week vloog om bij ons. In snel tempo is namelijk de tuin veranderd in een mooi plaatje. Dus was het weer vrijdagavond en tijd voor een spelletje. Vanavond zou Eric proberen aan te sluiten, maar met een hoogzwangere vrouw, kwam het toch niet helemaal uit. Gelukkig was Bart er weer en hadden we weer een club van drie.

Haggis uit de kast gehaald. Een van de aanwinsten uit Essen, die we nog niet gespeeld hadden.

Het heeft veel weg van Tichu/Taipan, maar dan toch weer net even anders. Ieder speelt op zich en er zijn andere regels rondom bommen en de manier waarop je setjes en rijtjes mag maken. Het was superleuk om weer eens een spannend kaartspel te doen.

Daarna was het tijd voor Steam. We hebben de lichte variant gedaan, dat gaf al genoeg gereken. Het leek ons namelijk te veel rekenwerk om de variant met bieden te doen. Steam gaat over het leggen van rails, vervoeren van goederen. Maar de truc en de spanning zitten hem veelal in het managen van je geld, want alles kost geld en je start met 0. Dus je mag meteen jezelf in de schulden steken in de hoop dat je niet je eigen faillissement veroorzaakt. Gelukkig kwamen we allemaal uit de rode cijfers en werd het een spannende pot.

Morgen is de Ducosimbeurs. Bart en ik besluiten er heen te gaan. Ik ben benieuwd of ik de spellen die ik op Essen wel interessant vond, maar niet heb kunnen spelen, er zullen zijn. En natuurlijk de prijsuitreiking voor de spelprijs van 2011, Hanzesteden. Ook zou het natuurlijk leuk zijn mensen te treffen die ook zin hebben om te komen spelen.

Enkel berichtnavigatie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.