Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 23 december

Nadat Peter, ik en Bart de hele dag hadden gespendeerd aan het doorgronden van Through the Ages (een keer full game kunnen spelen), gingen we door in de wekelijkse spelavond. We waren vandaag met zijn vieren en begonnen met Stone Age. Een toegankelijk spel, waarbij we om de beurten onze stamleden aan het werk zetten om grondstoffen binnen te halen, hutjes te bouwen of te investeren voor de toekomst door kaartjes te verzamelen. De dobbelstenen zorgen voor het nodige geluk of ellende, maar maken het iets minder voorspelbaar. Als je het spel al eens op Bretspielwelt hebt gespeeld dan kun je de oega, oega geluidjes niet uit je hoofd krijgen. Peter trakteerde ons dan ook regelmatig op wat oergeluiden.
Daarna was het tijd voor een good oldie. SanJuan, het PuertoRico kaartspel. Het was voor allen lang geleden dat we het gespeeld hadden. Peter en ik hebben op onze eerste speelavond bij “Ik Speel met Groen” dit spel geleerd. Na veel aha’s en oja’s kwamen we tot de conclusie dat dit een leuk spel is. Dat Race for the Galaxy, dat een zelfde mechanisme in zich heeft, ook een keer op tafel moet komen.
Maar nu eerst tijd voor Kerstmis. Voor een ieder hele fijne kerstdagen. De laatste spelavond van 2011 is vrijdag 30 december.
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: