Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 30 december

De laatste spelavond van het jaar 2011. Omdat het vakantietijd was kon de man van Corinne vandaag gezellig aanschuiven. Bart had nieuwe spellen meegenomen, waarvan we Lost temple met zijn vijven hebben gespeeld. Een bordspelvariant van Machiavelli. Het nadeel van beide spellen vind ik de downtime bij het uitzoeken van de rollen. Een leuke poging, dit spel, maar Machiavelli blijft mijn favoriet.
Daarna was het tijd voor Maharadja. Een spel dat door sommigen langgeleden al eens was gespeeld. Ik had de spelregels voorbereid en na een korte uitleg kwam veel weer naar boven. Maar er bleef een gevoel als “er was toch zoiets dat, ondanks dat je architect onbeperkt mag reizen, je niet overal kon zijn” En dat gevoel kwam hoe verder we in de pot kwamen en het geld krapper werd weer heel hard terug. Reizen kan verschrikkelijk duur zijn, zeker als de Maharadja van linksboven naar rechtsonder reist. Een bijzonder spannende pot, waarbij elke keer als je rol afgepakt werd een zucht slaakte.
Corinne en man gingen naar huis, waarna Bart, Peter en ik nog een potje EersteVonken deden. Mooie speelstukjes; bessen, vissen, mammoeten. Leuk gedaan. Zelfde dynamiek als in het spel Funkenslag. Zeer geslaagd, op het spelbord na.
Volgend jaar ofwel volgende week gaan we met goede moed verder. Het Spelpaleis Amersfoort wenst een ieder een gezond en spelletjesrijk 2012.
Marleen
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spelavond 30 december

  1. Patrick op schreef:

    Ik kan niet anders zeggen dat dit alles er zeer mooi en professioneel uitziet en ik hoop voor jullie heel erg dat het een succes wordt! Net zoals wij hopelijk ook weer een beetje een succes worden.

    Groetjes van Patrick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: