Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

6 januari 2012

De eerste spelavond van 2012 is alweer geweest en het was gezellig. Een van onze favorieten uit de kast gehaald, nl. Race for the Galaxy. Het is even wennen aan de symbooltjes en behoorlijk wat leeswerk op de kaartjes als je het voor het eerst speelt, maar na een paar rondes is het helemaal duidelijk. Het spel heeft veel weg van San Juan, maar dan met meer mogelijkheden en een heel ander thema. Peter en Bart gingen voor de snelle militaire strategie, maar toen de productie bij Marleen op gang kwam, bleken ze net niet snel genoeg. Maar een spannende pot, waarbij de winnaar maar 1 punt meer had dan de nummer 2.

Daarna gingen we terug in de tijd voor het bouwen van een kathedraal  met Saule der Erde. Het spel is goed, maar ik kan ook het boek ontzettend aanraden. En als je het boek kent, dan zeggen de kaartjes je nog meer en dat geeft net wat extra jus. En van de verfilming heb ik ook genoten. Er werd in het spel weer hard gevochten om de betere werklieden en door een event in de een na laatste ronde, geld inleveren, kwamen de meesten geld te kort om op de markt die goede werkman te kopen of om de bouwmeester te betalen. Het werd daardoor verrassend spannend en wederom een close finish.

Nog gezellig nagepraat over allerlei spellen, boardgamegeek en rankings. Hier volgen dan ook wat beloofde rankinglists, met dank aan Peter.
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: