Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 23 maart

De week vloog om en voor ik het wist zat het spelpaleis weer vol.  Hennie, ik, Bart en Rob speelden deze avond good-oldies. Namelijk Genius, waarbij je punten kunt scoren op verschillende kleuren. Wat je echter goed in de gaten moet houden is de win conditie. Als het bord volgebouwd is, wordt er niet gekeken naar diegene die het verste is, maar op welk niveau je laagste kleurblokje staat. Heb je deze het verst gebracht in vergelijking met je medespelers dan win je. Dus je moet meer gelijkmatig omhoog dan je concentreren op een kleur. Daarna trokken we ons piratenpakje aan om het meest op de piratenkapitein te lijken. We speelden Cartagena, waarbij je zo snel mogelijk al je zes piraten in de boot moet krijgen. Met symbolen kaarten, waarvan je er altijd net te weinig hebt of net de verkeerde, kun je bewegen. Je piraat komt namelijk op het eerste vrije veld met dat symbool. Zijn er al meerdere vakjes bezet door medepiraten, kan het zomaar zijn dat je heel ver het veld inspringt of zelfs rechtstreeks in de boot komt.

Na deze barre tocht, besloten we ons geld maar te gaan verdienen met aandelen. Bij Acquire gaat het erom bedrijven te starten en aandelen te kopen in de actieve bedrijven om zo de meerderheid te krijgen als de fusie plaatsvindt. Kleinere bedrijven die op het bord aan grotere raken, worden namelijk opgeslokt door de grotere. Een mooi spel, waarbij ik uiteindelijk het meeste geld opstreek.


Ron, Chris, Corinne en Peter konden vandaag niet wachten tot ze met Lancaster konden beginnen. En ze kwamen tot dezelfde conclusie als wij vorige week, een super spel. Ron negeerde de conflicten in het buitenland en concentreerde zich op het opbouwen van zijn riddermacht, bezetten van county’s en winnen van edelmannen en ging er met de winst van door. Peter probeerde de strategie om snel door te stoten naar een sterke 4 ridder die nodig is om de county die veel punten oplevert te bezetten. Hij pakte hier wel twee ronden die punten mee, maar kwam er achter dat hij daardoor weer punten miste met de wetten. En dat is natuurlijk weer handige info voor het NK.

Daarna zetten zij zich nog in voor een snelle pot Principato. En onder het strakke regiem van Peter, werd het tempo hoog gehouden. Waardoor Corinne niet heel heel erg laat naar huis ging. Chris negeerde de militaire strijd en de punten die daarmee te verdienen vallen en ging vol voor de schilderijen, standbeelden en boeken. Daarmee liet hij de rest ver achter zich. Het was weer een mooie avond in het spelpaleis. Tot volgende week.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: