Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 6 april

Vanavond een bijzondere samenstelling van het Spelpaleis. Onze dochter Kes trof een medespelliefhebber in de dochter van Corinne. Heel leuk om te zien hoe de meiden fanatiek aan de slag gingen. En voor dat wij ons eerste spel hadden afgerond, stond bij hun de teller al op vier. Zij speelden in rap tempo de spellen Cash, Beestenboel, mr. Jack,  Superneuzen. Uiteindelijk voegde ze daar nog Rattus aan toe. Floor mag nu haar moeder met de bijnaam superrat aanspreken, want Corinne schoot er vandoor. En had uiteindelijk verreweg de meeste blokjes op het bord. Moe maar voldaan namen we afscheid van de jonge speelsterren en gelukkig voor hun flink wat later dan gepland.

Peter had Space Alert voorbereid. En er klonk dan ook telkens een metaalachtige boodschap aan de bemanningsleden van een ruimteschip. Dit coöperatieve spel gaat onder begeleiding van een cd, dat tevens de tijd bepaalt die je voor een missie hebt. Het team Corinne, Bart en Peter bleek na enige oefening een goede communicatie te hebben en legden de missie feilloos af.


Evelien sloot vandaag voor het eerst aan in het Spelpaleis en haar zoon Ramsus kwam mee. Samen met Michiel en mij hebben we ook heel wat spellen gespeeld. We begonnen met Genius, het werd een vriendelijke pot. Waardoor de teller van de laagste bij Michiel op 15 stond. Daar kon de rest niet aan tippen. Daarna een slagen spel met Extreme Wizzard. Even wennen hoor. Niet alleen de hoeveelheid slagen voorspellen, maar ook nog in welke kleur. Wederom een spannende strijd, waarbij Michiel met 0 punten een super score neerzette.
Daarna een spel van Martin Wallace, ik ken hem van de lange zware spelen, maar dit was een leuk kort kaartspel; ….und Tschuss. Iedereen heeft 8 handkaarten in waarde -10, -5, 1-15 en daarmee doe je biedingen op kaarten in het midden. De laagste bieder valt af en wint daarmee de laagste kaart uit het midden. Echter de laatste kaart (en dus de hoogste) verdien je met het hoogste bod. En eentje gaat er met niets naar huis. Uiteindelijk gaat het na een aantal rondes over wie de hoogste totaalwaarde heeft van de verzamelde kaarten. Ik heb er van genoten, het geluk was dan ook aan mijn kant.

Als laatste hebben Bart, Peter en ik onze figuurtjes door het water laten racen, laverend tussen boomstammen, elkaar wegduwend, het liefst in een stroomversnelling de verkeerde kant op in het spel FlussFieber van FF.

Iedereen fijne paasdagen gewenst!!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: