Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 1 juni

Deze avond was een stukje frisser, dus maar voor indoor spelen gekozen. Langzaam maar zeker stroomde het spelpaleis vol met deze avond even veel mannen als vrouwen. Rob werd beloond omdat hij als eerste gereageerd had op de posting van vorige week, het 100ste spel. Hij mocht kiezen en koos voor Fresco leren. Die tafel was zo gevuld. Eerst bepaal je hoe vroeg je opstaat om naar de markt te gaan voor grondstoffen. Hoe vroeger, hoe meer keus, maar het is niet goed voor je portemonnee en je humeur. Daarna besluiten waar je je acties aan wilt besteden. Bouwen aan het fresco, geld verdienen met schilderen, verf mengen of je humeur verbeteren door bij te slapen. Alleen door aan het fresco te bouwen verdien je punten. Het werd uiteindelijk een close finish.

De anderen kozen voor Agricola. Dit viel in vruchtbare aarde. En al  snel was iedereen drukdoende een zo gevarieerd mogelijke boerderij te runnen en genoeg te oogsten om het boerengezin in leven te houden. Niet de familievariant, maar meteen met de ambachten en kleine investeringen erbij.

Hun gingen verder met Dixit en er klonk veel gelach uit de keuken. Zij hadden het gezellig. Wij waren bezig met Automobiles, dat al een tijd op de lijst stond om te spelen. En daar werd ook gelachen, dat was ook wel nodig om alle verkeerde beslissingen even weg te lachen. Ik moet vooral niet in de autohandel gaan, de zorg ligt me beter. In de tweede ronde besluit ik een oud model te bouwen en dat leverde veel zwarte blokjes op, daarna maakte ik een cruciale fout om van de gouden reeks iets te veel fabrieken neer te zetten, waardoor mijn minimale productie aan auto’s al meer was dan ik op de markt kon afzetten. Balen. De enige die verdacht weinig klaagde was Rob, hij hoefde in het hele spel ook geen fabriek te sluiten en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De tijd vloog echter wel voorbij en voor we het wisten was het 1.00 uur. De laatste bus was natuurlijk al gevlogen, dus snel even de taxi gespeeld.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: