Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 24 augustus

 

En dan is het weer vrijdag. Vandaag iets minder mooi weer, dus spelen we binnen. Wel gezellig nieuwe mensen over de vloer. Weer veel oh’s en ah’s over de spellenkast, maar volgens mij zijn ze zelf ook goed bezig. Snel een eerste pot take 10, Bart zijn nieuwe aanwinst. Het is een kaartspel, gebaseerd op de koeienkoppen en cijfers van take 5, maar met andere regels en daardoor weer heel anders. Erg leuk en gewiekst. Daarna opgesplitst. Ron had een nieuw spel gekocht, Chaos in the Old World. Verschillende rollen, met verschillende overwinningsmanieren. Peter kreeg de makkelijkste weg naar de overwinning, door de tegenstanders voortdurend aan te vallen kon hij scoren en die overwinning liet hij niet uit zijn handen glippen.

Wij speelden aan de andere tafel juist een good oldy, de net niet meer nr. 1 op de boardgamegeek ranglijst, Peurto Rico. Voor Evelien zelfs de eerste keer dat ze het speelde. Voor mij was het de eerste keer met vijf spelers. En dan zijn de gebouwen snel weg, dus pittige afwegingen.

Bart had ook het kaartspel de kathedraal gekocht. Deze werd even op tafel gelegd als een makkelijk spel om mee te eindigen. Aan de denkrimpels in de gezichten te zien, was het dat allesbehalve. Een slagen spel, waarbij je werklieden en grondstoffen binnen kunt halen in je slagen. Die combi’s leveren dan punten of min-punten op. En na een ronde of acht wordt de overwinning geclaimd. Volgens de heren een aardig spel, maar voor het tijdstip op de avond toch wat pittig.

Zaterdag 8 september is er weer een Ducosim-beurs te Amersfoort,

 

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spelavond 24 augustus

  1. Chaos in the Old World is wat mij betreft een goede aanwinst. Wil ik zeker nog wel een paar keer op tafel leggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: