Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 7 september

Deze vrijdag begint met een ouwe die niet iedereen kende: Verflixxt! of That’s life! van Michael Kiesling en Wolfgang Kramer. Verflixxt is een leuk chaotisch spel waarbij je met drie pionnen van A naar B gaat door met een dobbelsteen te gooien en ondertussen tegeltje met plussen en minnen (en tegels die van minnen plussen maken) opraapt. De truc is dat je alleen een tegel krijgt als je als laatste van een tegel weggaat en niet als er nog iets of iemand opstaat. Meestal wil je dus eigenlijk niet bewegen en voordat je het weet denk je alleen nog maar na welke van je pionnen het minste verlies oplevert als hij wel beweegt (want dat moet je).

Een ander voordeel van Verflixxt is dat je het met zes mensen kunt spelen en niet lang duurt. Daarna ging ik met Ron aan A Few Acres of Snow van Martin Wallace zitten, terwijl Marleen, Bart, Eveline en Nanda overgingen op Ninjato; een spannend spel over ninja’s en intriges van Dan Schnake en Adam West, uitgegeven door White Goblin Games.

A Few Acres of Snow is een spel waarbij je steeds kaarten speelt en aanvult uit een stapel kaarten waarvan je zelf bepaald wat erin gaat (a deck-building game). Het is dus de kunst om die kaarten eruit te werken die niet wilt hebben en kaarten te nemen die goed samenwerken. Thematisch is het spel fraai. De Fransen en Engelsen strijden om zie de baas wordt in het Noorden van America, de zogenaamde Franse en Indaanse Oorlog. Mochten oorlogen al enige glorie hebben, deze schijnt er geen enkele gehad te hebben. Er kon alleen gevochten worden in de Zomer, ivm Sneeuw en modder, en de strijd bestond uit een reeks belegering en verovering heen en weer van Forten in een eindeloze zee van bomen. Iets was fraai tot uiting komt in het spel maar nu niet echt een swingend spel maakt. De Fransen wonnen tegen de historische verwachting in omdat Engeland laat agressief werd en eerst eens lekker New England ging uitbreiden. Voor de liefhebber: we speelde de standaard regels en niet de aangepaste regels naar het eindeloze “broken game!” debat.

Op bord twee Ninjato. Niet een spel dat ik goed ken maar het lijkt op Stone Age en heeft een element van gecontroleerd geluk. Daarnaast zijn de speelstukken om van te smullen. Wie wil er niet spelen met grote  shurikens? Daarna nog een kleurrijke, scherpe pot Genius.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: