Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

spelavond 14 september

Wat een heerlijk begin van de avond met Evolution en het juiste gezelschap. Een kaartspel, waarbij de kaart zelf een dier kan zijn of een eigenschap dat je aan een dier toekent, zoals poison/tail loss/camouflage. Daarnaast moet je uit de schaarse voedsel voorraad zoveel mogelijk eten voor jouw dieren weten te krijgen, anders sterven ze van de honger. Tegelijkertijd moet je oppassen voor de carnivoren, of als je dat zelf bent op zoek naar een lekker hapje. Ik heb mij prima vermaakt en doordat het in het water veiliger was, leerde ik mijn dieren zwemmen en keek toe hoe de landdieren elkaar op aten en vergiftigden. Jammer alleen van al die parasieten in het water.

Daarna Hansa Teutonica ofwel Hanzesteden op tafel. Voor twee van ons was het de eerste keer, best even veel uitleg waar ze door heen moesten. Tijdens het spel valt er ook voldoende te kiezen, er zijn vele wegen naar de overwinning. Duidelijk dat dit gezelschap, inclusief mij, er van hield om vooral even in de weg te gaan liggen. De ander moet dan extra actie spenderen om jou weg te jagen en jij krijgt als beloning een blokje extra op het bord. Peter en Ron hadden een goede positie te pakken zodat ze bij diverse belangrijke routes punten kregen. Het lukte mij ook om zo’n plek van Bart over te nemen. Bart had zich net iets te snel zijn blokjes vastgelegd in de steden, waardoor hij minder flexibel werd. Chris wist als enige zijn sleutelspoor uit te breiden  maar door een klein netwerk kon hij daarvan niet optimaal profiteren. Een geslaagd spel.

Daarnaast hebben we het over Essen gehad, want Spiel 2012 komt alweer rap dichterbij. Op 18,19,20 en 21 oktober vindt in Essen weer de grootste spellenbeurs van Europa plaats. Ik ben zelf van plan om de donderdag en vrijdag te gaan. Dochterlief wil graag weer mee. Hopelijk is Patrick van Ik speel met Groen weer zo gastvrij om ons ook een slaap/speelplek te gunnen. Wie gaat er nog meer en wanneer?

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

2 gedachten over “spelavond 14 september

 1. Rob op schreef:

  Ziet er weer uit als een heerlijke spelavond 🙂 Na mijn vakantie ben ik vrijdag weer van de partij!

  Ik ga de donderdag (de 18e) naar Essen, de trein tickets (spot goedkoop dit keer) liggen al een maandje op mijn bureau. Dus wie weet zien we elkaar daar weer!

  • Michiel op schreef:

   Ik ga as usual weer alle dagen naar Essen, al vanaf woensdagavond. Hebben jullie je huiswerk al gedaan? Voor inspiratie, mijn wishlist, maar vooral uitprobeerlijst is hier: http://www.boardgamegeek.com/wishlist/Michiel
   Het is een meerjarige lijst. Ik speel en surf veel. Als ik gedurende het jaar iets tegenkom dat in mijn straatje zou kunnen passen, komt het erop. En de lijst is wat uit de hand gelopen inmiddels, terwijl de kast al vol is. De kunst is nu om met een stuk of vijf goede spellen thuis te komen. Try before buy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: