Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 21 september

Het was een vol Spelpaleis vanavond met gezelschap van ver. Patrick van ik speel met groen was er en Chris had twee spelminded Spanjaarden meegenomen. Goed voor drie spellen tegelijkertijd. Genius, First train to Nurnberg en Stone Age met uitbereiding. Het gonsde gezellig en ook al was ik moe en moest ik af en toe op onopzettelijk valsspelen worden gewezen, heb ik genoten. The First train werd door de kandidaten als de betere last train genoemd. En Michiel had een top Walaceavond.

Bij Stone Age liet Nanda zien dat je bij de versie met uitbereiding niet gewoon een Stone-age strategie moet gebruiken, want tja, dat levert niet genoeg punten op. Daarna tijd voor mij voor het ophalen van dochterlief van een kinderdiscopartijtje.

Kamisado, Race for the Galaxy en Cleopatra and the society of Architects kwamen vervolgens op tafel.  Kamisado is echt een spel voor Bart, veel geschaakt. Dit is wel anders, doordat het kleurvlak waarop je eindigt, bepaalt met welke kleur de ander moet zetten, tot je uiteindelijk een soort schaakmat situatie krijgt. Race for the Galaxy werd op produce en dubbel victorypoints strategie gewonnen. En het bouwen bij Cleopatra duurde even, want ondanks dat het spel Engelstalig is, moest er toch aan de Spanjaarden het spel worden uitgelegd. Maar dat was Patrick wel toe vertrouwt.

De Spanjaarden zijn deze week nog in Nederland, maar die zullen we volgende week niet in het Spelpaleis treffen. Wellicht kunnen we met zijn allen een keer op tegenbezoek in Spanje. Verder gonst het in het Spelpaleis al druk rondom het bezoek aan Spiel in Essen.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: