Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Essen 2012 – 18/19 oktober

Essen was dit jaar heerlijk. Ten eerste het weer. Heerlijk. Mooiere nazomerdagen kun je eigenlijk niet wensen. Spiel? Heerlijk. Bekende stands, bekende gezichten en heel veel nieuwe spellen. Ik kwam pas vrijdag aan maar vrouwlief had me gewaarschuwd dat het donderdag erg druk was geweest. Vrijdag was het ook druk maar je kon goed overal bij.

Na als een jonge hond overal even gesnuffeld te hebben, eindigden we samen met Ron, Bart en Evelien in de uithoek hal 7 waar de Koreanen waren neergestreken. Een enthousiaste spelontwerper nodigde ons uit voor een potje Color Cube 81.

Het spel gebruikt 80 blokjes hout in 6 kleuren (en een dobbelsteen). Met deze set zijn verschillende spellen te spelen. Ik speelde Color Match dat simpel en verrassend was. Evelien (foto rechts) was helemaal gegrepen door het spel en speelde nog net zo lang tot zij de spelontwerper versloeg en met een gratis spel weg ging!

Daarna was het lopen, kijken, luisteren naar spel uitleg en soms kopen.

Het mooie van spellen op Essen is dat iedereen een menig heeft. Zo goed als niemand heeft een spel vaak genoeg gespeeld om echt te weten of een spel een topspel is maar bijna iedereen heeft een gevoel. Rankings zijn daarbij behulpzaam en ook weer niet. Fairplay maakt al jaren een lijst en een goede notering hier gaf de doorslag voor Die Palaeste von Carrara. Aan de andere kant bood
mijn favourite website Boardgamegeek ook een lijst; de geekbuzz. Hier had zich Escape, the curse of the Temple op nr1 geplaatst. Ron en ik togen naar Queen Games waar we zowaar het spel konden spelen.

Zelden zo compleet afgeknapt op een spel. Onder tijdsdruk werd door elke speler continue dobbelstenen gegooid waar een gezamenlijk doel behaald moest worden. Total chaos. Geen interessante keuzes en totaal niet het gevoel maar iets met de uitslag te maken te hebben gehad. Ongelooflijk.

Gelukkig waren hier en daar wat oudere goede spelen beschikbaar voor een zacht prijsje en kreeg Marleen Fleet kado van Patrick.

Terug op het logeeradres werd er na een heerlijke maaltijd ge-Weerwolf-d en veel nieuws gespeeld.

 

 

 

 

 

 

En dan is er natuurlijk een trotse “buit foto”. Dat worden weer veel leuke vrijdagavonden!

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

3 gedachten over “Essen 2012 – 18/19 oktober

 1. Rob op schreef:

  Die buit ziet er goed uit! Vooral benieuwd naar Die Palaeste von Carrar. Zag er leuk uit, maar had me voorgenomen om geen spellen te kopen waarvan geen spelregels op internet waren gepubliceerd 🙂

  Het was weer een leuke Spel! Leuk om een middag met mede-spelpaleis-spelers over de beurs te lopen en leuke spellen te spelen!

  • Michiel op schreef:

   Het waren weer vier fantastische dagen! Hieronder mijn nieuwe dingetjes:
   – in diverse uitgaven 12 nieuwe Age of Steam kaarten;
   – Town Center
   – Homesteaders
   – Courtier
   – Trick of the Rails
   – R
   – Eynsteyn
   – CO2
   – The Great Zimbabwe
   – Il Vecchio

   M.u.v. Courtier en R heb ik alles nog niet gespeeld en ik moet er ook twee aan Sinterklazen geven, dus nog niet alles is direct speelbaar. Carrara wil ik ook wel leren! En anders Tzolkin wel. Tot gauw. 🙂

 2. Tijdens de demo van La Loire werd er door Boardgamegeek gefilmd en Marleen en Bart staan daar (net) op: http://boardgamegeek.com/video/22537/la-loire/la-loire-overview-spiel-2012-boardgamegeektv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: