Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 2 November

De avond begon goed met King of Tokyo! In King of Tokyo speel je elk een mega monster (Japanse Manga stijl). Je gooit max drie keer een set dobbelstenen en scoort vervolgens punten, leven, energie en schade. De schade werkt zo dat diegene die in Tokyo staat schade doet aan iedereen die niet in Tokyo staat. Aan de andere kant doen de monsters buiten Tokyo alleen schade aan diegene die in Tokyo staat. Daarbij krijg je extra punten als je de baas bent in Tokyo. De vraag is dus steeds hoe lang je het durft uit te houden. Prima spel (tot 6 personen) om een avond me te beginnen terwijl mensen binnen komen (zeker als je onbedoeld met een huisregel speelt waarbij iedereen al 10 van de 20 punten cadeau krijgt).

Aangezien Marleen er deze keer niet was, begonnen we met zijn zeven op twee borden. Ron legt zijn gloed nieuwe La Loire op tafel. Een mooi bord maar ook een lang spel. De hele avond beleven Ron, Martin and Bart de logistiek van de Loire, optimaliseren om zo de rijkste koopman te worden.

Op het bord ernaast werd het 2012 Spiel des Jahres neergelegd: Kingdom Builder. Een spel met makkelijke spelregels en een korte (45 min) speeltijd. Het is eigenlijk een ruimtelijk spel waarbij je elke beurt zo veel mogelijk mogelijkheden creëert om aan de eind voorwaarden te voldoen. Aan het begin van je beurt trek je een landschapskaart en dat bepaald grotendeels wat je doet. Het kan dus zijn dat er beurten zijn dat je niet het idee hebt dat je zelf bepaald wat je doet of zelfs maar aan je overwinning werkt.

Na Kingdom Builder gingen we verder met de Essen hit Tokaido. Een hit omdat het snel uitverkocht was en er zeker mooi uitzag. Je reist van Kyoto naar Edo en je wint door de meeste “ervaringen” op te doen tijdens de reis. Daarbij mag steeds de achterste speler zijn pion naar voren zetten naar een onbezet veld. Elk veld geeft verschillende mogelijkheden en omdat ook elke speler een eigen karakter heeft, maakt iedereen een andere keuze. Via een aantal herbergen bereik je Edo. Het speelt heel licht en is zeker toegankelijk voor een (jonger) breed publiek.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: