Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 9 november, Spelpaleis Amersfoort viert Een-jarig bestaan

Vol trots haalden we de lekkere verjaarstompoucen met Spelpaleis Amersfoort logo uit de koelkast. De nieuwe vlag van het Spelpaleis bij de voordeur gehangen. Voor ons kon het feest beginnen.  Speciale gasten vandaag Bart en Corinne, allebei spelers van het eerste uur Spelpaleis.  Bart had voor de feestelijke gelegenheid een heleboel chocolade Meeples gemaakt. Heerlijk en het deed ook denken aan de eerste avonden, waarbij onder het genot van lekkere, eigengemaakte baksels werd gespeeld.

Vanavond was het gezellig druk. Aan vier borden werd er gespeeld. Floor en Kes vonden elkaar met Speurneuzen en Kolonisten van Catan. Boven werd de tafel volgebouwd met treinen in Snowdonia, terwijl beneden met twee nieuwe gasten Kingdom Builder werd gespeeld en door een andere groep de Palasten von Carrara gebouwd werden.

Vervolgens kwamen nog op tafel; Heckmeck, gezellig even voor de intermezzo dobbelspel, waarbij de spelers het vooral op Peter’s zwaar bevochten wormentegels hadden gemunt.  ;Terra Evolution, een leuk dekbuilding game over Evolutie, met reptielen, fossielen en natuurrampen. ; 7Wonders, gewoon omdat mensen nieuwsgierig waren en niet om te oefenen voor de voorrondes van het NK die morgen plaatsvinden tijdens de Ducosimbeurs. Het spel werd gemengd ontvangen, maar het is ook lastig om tijdens een eerste pot, precies door te hebben welke kaarten je helpen om uiteindelijk de meeste punten te scoren.

Als afsluiter werd er door de monster gevochten wie zich King of Tokyo mocht noemen. Ron verloor net zijn geluk, waardoor de hartjes jagende Evelien, die zo vredelievend lijkt, alle monsters versloeg en zich King of Tokyo mocht noemen. Een hele gezellige avond en erg veel diverse spellen gespeeld.

Morgen op voor nog een spellendag op Ducosim en natuurlijk nog heel veel jaartjes Spelpaleis Amersfoort!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: