Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 16 november

Een gezellige volle bak, waarbij op drie borden werd gespeeld. Beneden schoof ik aan bij Terra Mystica en koos intuïtief het volk waarmee manlief een paar weken eerder had gewonnen. Een makkie, roept hij nog. Nou na de speluitleg denk ik geenszins een makkie. Een heleboel keuzes, met maar weinig acties.

Door je volk goed te ontwikkelen komt dat meer in balans, maar je blijft je gemangeld voelen. Elk volk heeft zijn eigen terrein waarop hij kan bouwen en zijn eigen beste weg naar punten en mogelijkheden. Uiteindelijk eindigt onze pot, op de winnaar na, heel dicht bij elkaar. En omdat elk volk weer anders is, ben ik al weer benieuwd naar een volgende pot.

Naast ons werd Il Vecchio op tafel gelegd. Deze aanwinst uit Essen was in speelduur verrassend behapbaar. Volgens mij waren ze ongeveer 1 a 1,5 uur bezig. Genoeg mogelijkheden en keuzes, waardoor het zeker voor een eerste keer spelen nog niet duidelijk is welke strategieën naar de overwinning leidt.

Daarna tijd voor Het Dorp (Village), deze heb ik ook nog niet kunnen spelen, maar ben er wel erg nieuwsgierig naar. Ron, Rob en Nanda hadden er in ieder geval een hoop plezier.

Boven kwam Eclipse op tafel. Het is maar goed dat we zo’n grote uitschuiftafel hebben, want het spel vergt wat ruimte. In Eclipse speel je een beschaving in een 4X game (nee niet XXX, maar een explore, expand, exploit, en exterminate spel). Dus eerste ontdekten we de ruimte om ons heen, vervolgens bouwden we koloniën, die  er voor zorgen dat de inkomsten omhoog gaan. Daarna kochten we uitvindingen en gingen we op pad naar elkaar. Het geheel eindigde gelukkig niet met het uitroeien van de tegenstander, maar er werd wel een stevig potje gevochten. De beloofde 30 min per persoon werd dik overschreden, maar voor een 4X game was de speelduur behapbaar. Het spel kent een stevige dosis geluk en veel plastic ruimteschepen!

Tot slot zijn de Golden Geek Awards 2012 bekend gemaakt (gekozen door de bezoekers van Boardgamegeek). De winnaars zijn o.a. King of Tokyo, Kingdom Builder en Eclipse.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: