Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 23 november

Vanavond moest iedereen door de mist komen. Een aantal dappere spelers kwam zelfs op de fiets. Toen Ron echter zijn tas open maakte en er geen spel, maar whiskey uitkwam, snapte ik het helemaal. Het beloofd een gezellig avondje te worden. En om vast in de stemming voor het “heerlijk avondje” te komen, waren er al pepernoten. Maar ja een spellenclub draait toch om de spellen. En ja die nieuwe aanwinsten uit Essen voelen nog steeds nieuw. Sorry hoor sint, wij konden niet wachten.

Tzolkin kwam op tafel. Het blijft een fascinerend spel. Het gevoel voor balans tussen plaatsen, acties doen en voldoende mais hebben ging vanavond goed. Maar welke punten strategie te kiezen dat is na 2 potjes nog een ontzettend gepuzzel. Voor Daan, Michiel en volgens mij ook Rob was het de eerste keer. Er werd veel gedacht en gezucht. Uiteindelijk bleken de monumenten die Michiel had gebouwd wel heel veel eindpunten op te leveren. Bijzonder weer om te zien. Zo ervaar ik bij elk potje nog een grote leercurve.

 

 Boven werd Fleet gespeeld. Door het super voordelig ofwel nadelig vallen van de licenties voor de processing vessel hadden Evelien en Bart een grote voorsprong. Waardoor de meningen over dit spel ook verdeeld waren. Het gaat om vissen met boten, maar hiervoor heb je een vergunning nodig. Die vergunningen zijn zowieso gunstig want ze leveren allerlei voordelen op. Uiteindelijk gaat het om de punten en die kun je verdienen door je schepen, je verwerkte vissen en de bonussen op de vergunningen. Peter gaf het spel een 8, dus dat geeft genoeg informatie over de winnaar.

 

Daarna tijd voor Kingdom Builder. Een lekker vlot spel, met overzichtelijk aantal keuzes. Het behoort tot onze collectie, maar zelf heb ik hem nog niet gespeeld. Ik zit elke keer aan de tafel met het lange spel. Niet erg, maar ik wordt toch wel nieuwsgierig.

ik speelde nog een demoversie van het spel dat Daan zelf heeft bedacht en gemaakt. Er wordt gewed op dobbelstenen, welke het hoogst zal eindigen in een ronde en welke het laagste. De waardes van het spoor waarop die dobbelstenen zich in de telronde bevinden zijn dan respectievelijk plus en min punten. Tijdens de twee rondes voorafgaand aan de telling, mag een ieder de dobbelstenen beïnvloeden met een handkaart. Keuzes als dobbelsteen 1 in waarde ophogen, spring over de voorliggende dobbelsteen, dobbelsteen verwisselen… kunnen de rangorde behoorlijk doen wisselen. En het grappige is dat de dobbelsteen in het spoor van de 12 weer doorloopt in de 0. En zo is het ook met je scorespoor van de spelers. Dus negatieve punten kunnen soms heel positief uitpakken. Kortom Daan, ga er mee verder dit is interessant.

Toen maar onder het genot van een whiskey verder met Terra Evolution. Een spannende pot, waarbij het wachten was op het uitspelen van de laatste rampkaart. Hierna was het een race wie als eerste zijn vogel en mamal uit zijn dek op hand kreeg om ze uit te kunnen spelen. Het geluk viel vandaag op de thuispartij.

Tot slot nog even een superbedankje aan Heidelberg, voor het nasturen van de goede monsterkaart van King of Tokyo

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: