Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 30 november

Tja na het gepuzzel en gedraai van vorige week, willen Rob en Michiel een tweede keer Tzolk’in proberen. Kijken of de 20121202-124543.jpgmotortjes gevonden kunnen worden om met Michiels woorden te spreken. Corinne sluit vandaag voor het eerst aan en kijkt soms met verbazing naar onze trefzekere setten. Rob moet toch al snel wat zuchten, want hij wil heel veel, maar bevindt zich zo nu en dan in een mais-crisis. Michiel snelt vooruit op het derde ontwikkelspoor, dat hem elke keer extra punten geeft als hij een gebouw bouwt. En hij bouwt er nogal wat. Ik zelf probeer me eens wat meer op de goden te concentreren om op die manier punten te scoren. Er liggen twee monumenten die de strategie complementeren. Maar tsjonge, het wordt nog lastig om de grondstoffen hiervan bij elkaar te boxen. Er zijn ook nog wel wat spelregel vragen, waaruit achteraf blijkt dat ik niet met een punt voorsprong gewonnen heb. Maar dat Michiel voor mij geëindigd zou zijn. Ondanks de kleine foute interpretaties blijft het een uitdagend spel.

20121202-124603.jpg

Met Frank, die voor het eerst kwam en Evelien gingen we van start met twee potjes King of Tokyo. Altijd leuk. De strijd werd hard gestreden en beide potjes eindigden omdat er maar één monster overbleef, de king of Tokyo.

We gingen door met een van mijn favorieten, Rattus. Geluk en tactiek spelen hierbij zeker mee. Het blijft leuk om te zien hoe de rollen in elkaar steken. De koning kiezen is sterk omdat je een punt zeker stelt, maar het blijft afwegen of het beter is dan een andere rol. Bijv. een extra bevolking plaatsen met de boer of met de ridder de kans op ongeluk bij de tegenpartij te beïnvloeden. We hebben ook een uitbreiding en het wordt echt tijd om die er ook eens bij te pakken.

Na wederom twee potjes, pakten we een van Evelien’s favorieten uit de kast: Genius / Einfach Genial van een van de top-spelbedenkers; Reiner Knizia. Bij Genius probeer je de speltegels zo te leggen, dat ze voor jouw maximaal scoren, maar niet te veel laten liggen voor de rest. Daarnaast win je door het beste te staan op het laagste spoor! Niet zelden blijk je op het laatst één bepaalde kleur net te weinig aandacht gegeven te hebben, waardoor iemand anders wint. Altijd spannend tot het einde.

20121202-124714.jpg

Boven werd Chaos in the Old World neergelegd. Met verschillende rollen krijgt je verschillende winst condities in het spel met een rijk thema. Mooie figuurtjes en een rijk geïllustreerd spelbord maken het compleet. De officiële speeltijd van 90 minuten moet ik een keer gehaald zien worden.

Met zijn vieren sloten we de avond of met Mutant Meeples. In dit spel moet je zo snel mogelijk de weg vinden door een doolhof. Iedereen kijkt min of meer naar hetzelfde probleem en zodra één persoon een oplossing heeft, krijgt de rest een beperkte tijd (zandloper) om iets beters te presenteren. Daarna veranderd de situatie en begint het peinzen nog een keer. Super intensieve brainkraker waarbij je goed in de flow moet zitten om sterk te spelen (net als bij bijvoorbeeld Set of Ricochet Robots).

20121202-124647.jpg20121202-124733.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: