Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 14 december

Na een spetterende voorstelling van toneel van onze dochter, snelden we naar huis om het Spelpaleis te openen. 20121110-203954.jpgTerwijl ik de jongste naar bed bracht kwam er een heerlijke lucht binnendrijven. Lekker een eigengebakken sinaasappelcake, vers uit de oven van Frank. Heerlijk. Tijd voor een gezamenlijke pot 7Wonders. Het blijft een leuk spel, omdat je het met een grote groep kan spelen en vlot speelt. Voor sommigen was het de eerste keer, dus even wennen aan de symbolen en hoe de kaartjes te spelen. Maar iedereen had het al snel onder de knie.

20121217-204807.jpg

Daarna ging ik verder met Vanuatu. Een eilandengroep, waar toeristen komen, gehandeld kan worden, vissen en schatten opgedoken kunnen worden of zandschilderingen worden gecreëerd. Maar het uniek zit het in de manier waarop de acties bepaald worden en uitgevoerd mogen worden of als je pech hebt juist niet. Om en om zetten we twee actieschijven in op een of twee actievelden, daaarna nog twee en dan een. Daarna mag je een actie kiezen waarbij jij de meerderheid hebt. Dat wil zeggen of meer schijven of bij gelijk stand het dichtste bij de startspeler zit. Heb je geen meerderheid dan moet je van een actieveld al je schijven verwijderen. Balen dus. We speelden heel scherp en hadden allemaal wel een baalbeurt, waarbij je soms maar aan een actie toekwam. Startspeler zijn heeft in dit spel echt zijn voordelen en het kost je een actie om het startspelerschap over te nemen. Bart had het geluk van de loting en het geluk van onze onervarenheid de eerste rondes, daarna was het echte knokken om het startspelerschap begonnen. Een leuk interactief spel.

Beneden had Peter de avond van zijn leven. Met Pinquin Party werd hij flink dwars gezeten. Iedereen blokte hem en hij had ook nog eens niet de meest fantastische hand. Verder werd er veel gelachen en vlot gespeeld. Kingdom Builder kwam op tafel. Op een gegeven moment klonk het boven of ze aan het Yathzeen waren, maar het bleek Stone Age te zijn.

20121217-204933.jpg

20121217-204850.jpg

Kortom een prima avond. Geen gevaar voor gladheid, wel veel regen. En voor ons de opmaat voor een geslaagd spellenweekeinde met mijn oude club “Ik speel met groen”

Hierbij alvast de aankondiging voor de kerstweken, het Spelpaleis is gewoon open en de 28ste zijn we zelfs al vanaf 13.00 open.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: