Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 21 december

20121222-150217.jpg

Met de meeste spelers in een opgewekte vakantiestemming werd gestart met beneden Kingdom Builder en boven King of Tokyo. Twee korte spellen om te starten en voor Marleen de kans om eindelijk eens Kingdom Builder te spelen.

King of Tokyo speelden we met vijf personen waarbij er twee spelers in Tokyo kunnen staan. Het ging er hard aan toe. Omdat je steeds maar een paar speciale kaartjes ziet van een hele grote stapel blijft het spel goed herspeelbaar.

Beneden werd Kingdom Builder neergelegd. Er waren meer mensen benieuwd naar de winnaar van het Spiel des Jahres 2012 (Duitse spellenprijs) en al vlot werd het bord vol gespeeld met huisjes. Kingdom Builder is een echt “gateway game”, een spel die je gebruikt om bordspellen te introduceren aan mensen die niet verder zijn gekomen dan Catan: simpele spelregels, niet al te veel keuzes en weinig interactie tussen spelers. Een prima spel dat niet te lang duurt. Deze kerstvakantie zullen we hem eens meenemen naar de familie voor een echt test.

20121222-150245.jpg20121222-150549.jpg

Ondertussen druppelde Henk en Bart binnen en werden er wat langere spellen uit de kast gehaald. Rob startte met Tzolk’in: The Mayan Calendar. Boven werd met Bart Agricola  geïntroduceerd en Marleen en ik speelden Edo.

20121222-150320.jpgEdo speelde ik voor de tweede keer met veel plezier. Het is een straf “worker placement” spel waarbij je door middel van vierkante kaarten met op elke zijde een mogelijke actie, drie acties “programmeert”. De dikke kartonnen kaartjes blijven mooi staan en het spel ziet er fraai uit. Het is zeker een gepuzzel maar aangezien de conditie voor het einde van het spel snel gehaald wordt, speelt het spel zeker niet te lang. Een grotere startspeler pion zou wel mooi geweest zijn.

 

20121222-150619.jpgDe avond ronden we af met Love Letter. Een vlot deductie spelletje waarbij je een liefdesbrief aan de prinses wilt geven.

Volgende week, de laatste spelavond van 2012, starten we voor de liefhebbers al om 13.00. Laat het even horen als je mee wilt eten.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spelavond 21 december

  1. Rob op schreef:

    Vraag me af of we de wereld gered hebben door 1 ronde voor het einde te stoppen met Tzolk’in … wij zijn op deze laatste dag van de Maya kalender in ieder geval net niet aan einde van de kalender op het speelbord gekomen 🙂 Het was weer een heerlijke avond. Verheug me op a.s. vrijdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: