Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 29 maart

20130331-115543.jpgRon kwam binnen met twee nieuwe aanschaffen: Lords of Waterdeep en Star Wars: X-Wing Miniatures Game. Een groepje begon met Lords of Waterdeep. Op het tweede bord werd geheel in fantasy style Terra Mystica neergelegd. In Lords of Waterdeep probeer je opdrachten te vervullen door de juiste combinatie avonturiers bij elkaar te brengen. Sommige opdrachten leveren weer een bonus op voor volgende opdrachten. Daarbij heb je nog een geheime opdrachtkaart. Het loont dus al snel op te specialiseren en binnen een thema (dieven, priesters, etc.) te blijven. Het aantal ronde staat vast en dat zorgt voor een compact spel.

20130331-115607.jpgTerra Mystica was nog wel even bezig dus trokken we de kast open voor een tweede spel. Het werd Dungeon Petz. Het blijft een zeer herspeelbaar spel met een hoge fun factor (“mijn pet eet zich vol, breekt de kooi af en schijt hem vol”). Bart had de smaak van de opkopers het beste ingeschat en nam in het midden van het spel een indrukwekkende voorsprong, terwijl bij mij de petz verdwenen in de magische dimensie. Ook de eindtelling was dik in orde bij Bart die dus beste petz fokker werd.

Boven was Terra Mystica afgelopen. Eveline en Marleen pakte nog een nieuw spel; het tweepersoons Medici vs Strozzi. Een heerlijk scherp biedspel waarbij je steeds weer moet afwegen hoeveel iets waard is voor jou en voor je tegenstander.

Bart, Ron en ik pakte Ron’s twee nieuwe spel erbij: Star Wars: X-Wing Miniatures Game. Vroeger eindeloos rond gevolgen in een TIE fighter en ik had hier dus veel zin in. Op internet al even gezien hoe het spel speelt en dat zag er zeker soepel uit. Je kiest blind een beweging via een rondel. Elke voertuig heeft net iets verschillende bewegingen. Vervolgens nog een actie en het onvermijdelijke dobbelsteen gooien voor de aanval / verdediging. Al snel dartelde de snelle wendbare TIE rond de hopeloos trage X-wing die toch nog nipt wist te winnen. Volgende keer iets groters meenemen.

20130331-115650.jpg

20130331-115633.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: