Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 26 april, de koningsspelen

20130501-132452.jpg20130501-132522.jpgJawel vandaag is de dag van de koningsspelen en onze kids lopen rond in oranje t-shirts. Op de kast staan alle spellen waarbij voor ons gevoel een verwijzing is naar het thema koning. Bart had nog een heerlijke koninklijke aanvulling meegenomen van de bakker. Dat beloofd een goede avond te worden.

20130501-132603.jpg

Bora Bora

Maar ja eerst draaiden we wat om de koningsspelen heen. Tanja had net Bora Bora binnen gekregen en tja dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. De anderen kozen Lancaster, een oranje doos en ridders die vechten voor hun koninkrijk, kun je met wat fantasie  wel onder een koningsspel scharen. Ik deed zelf mee met Bora Bora, een spel van Stefan Feld, met veel symbolen en keuzes, maar net te weinig acties; Kiezen dus. Je moet gebieden koloniseren over land of over zee, er mannen en vrouwspersonen laten werken, de mannen tatoeëren en de vrouwen schelpen laten zoeken, offers doen, sieraden aankopen, tempels bezoeken, vuur bonussen verdienen, hout, steen en zand verbouwen … Heerlijk complex dus.

20130501-132745.jpg

Dungeon Petz

Daarna toch tijd voor een koningsspel van de kast? Nee de republikeinen onder ons of wellicht de trouwe aanhangers van de koningin weten vervolgens Sushizock im Gochelwock en Dungeon Petz op tafel te krijgen. De sushi moest een keer opnieuw gemaakt worden, want de spelregels waren wat roestig. Maar daarna werd er flink van elkaars sushi gegeten. De kunst is de balans te vinden tussen de graten die negatieve punten opleveren, maar die je nodig hebt om de positieve sushipunten te kunnen laten tellen. De verkoop van de Petz werd afgebroken voordat alle Petz volgroeid waren, maar er werd wel weer gelachen. Dus een geslaagde avond in gedachten bij onze oranjes, maar met ons hart gewoon bij de spellen die we leuk vinden.

***

Het Spelpaleis is een Facebook groep begonnen. We hopen hiermee ruimte te geven aan leden voor een stukje interactie. Het is een besloten groep: iedereen kan de groep en de leden bekijken  maar niet de berichten. Om lid te worden moet je verzoeken om lid te worden.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spelavond 26 april, de koningsspelen

  1. Michiel op schreef:

    Weer terug van een week Azoren. Mooi, Bora Bora in de groep aanwezig, Tanja, die mag je nog eens meenemen. Hopelijk ben ik er a.s. vrijdag. gr, Michiel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: