Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 24 mei

wpid-IMG_20130524_211354.jpgHet werd snel gezellig druk. Met Jeroen als nieuwe gezicht konden we van start met drie borden. Boven werd The Palaces of Carrara neergelegd. Dit is een spel van Michael Kiesling en Wolfgang Kramer (dit duo stond aan de wieg van menig boordspeler met Tikal, Maharaja, Torres, Pueblo en That’s Life / Verflixxt,  en later met Asara en Cavum). The Palaces of Carrara is recentelijk genomineerd als kennersspel van het jaar in Duitsland. Het spel past prima in die categorie. De keuzes zijn interessant maar niet te moeilijk. Daarbij is de speeltijd van 1 uur altijd fijn. In een beurt kies je uit een van de drie acties: kopen, bouwen of scoren. Koop je dan maak je de markt goedkoper voor de rest. Bouw je dan kun je dat met goedkope grondstoffen doen in een stad die weinig oplevert of met dure grondstoffen in een stad die veel opbrengt. Score je dan krijgt je punten of geld, maar meer naarmate je meer hebt gebouwd. Je wil dus wachten, maar wacht je te lang dan is misschien het spel al afgelopen. Keuzes, keuzes.

wpid-IMG_20130524_204357.jpgBeneden werd de nieuwe uitbreiding van Het Dorp, de Herberg gespeeld. De uitbreiding voegt een brouwerij en een herberg toe. In de herberg kun je dorpsbewoners “kopen”. Andere onderdelen blijven gewoon bestaan dus iedereen was weer druk om op het juiste moment op de juiste plaats te sterven om in de kronieken te mogen komen.

Marleen speelde een vlot potje Kingdom Builder. Een variabel bord, met variabele opdrachten en een speelduur van 45 minuten maakt het een spel om te blijven herhalen. Ook de uitleg van het spel vergt niet veel tijd. En tussen het denken door, blijft kletsen mogelijk. Een gezellig spel om mee te starten. Daarna werd Hazienda op tafel gelegd. Jeroen pikte feilloos op dat je niet te lief voor je medestander hoeft te zijn. Voor je het wist werd een markt volledig omringd door dieren en kon je er niet meer bij. Dit blijft een spel, waarbij je elkaar heerlijk dwars kan zitten, maar waarbij nauwkeurige planning en geldmanagement belangrijk blijft. Vervolgens nog tijd voor mixen van de groepen en een tweede ronde Palaces of Carrara. wpid-IMG_20130524_220148.jpg

Boven werden de zonnebrillen opgezet en de blingbling kettingen omgedaan. Op naar het casino in het spel Las Vegas. Met dobbelstenen zet je in op de velden 1 t/m 6. Op al deze velden is inzet te halen. Diegene met de meeste dobbelstenen wint het hoogste bedrag, tenzij er sprake is van gelijkstand. Dan worden die dobbelstenen namelijk verwijderd en gaat nr. drie er met de buit vandoor. Of soms zelfs niemand. Peter bleek gelukkiger in de liefde dan in het spel, want hij bezat als totaalwaarde net zoveel als de kleinste coupure van Tanja. Maar een uiterst vermakelijk spel en dus in de herhaling.

wpid-IMG_20130524_234634.jpgDaarna wilde Peter wel eens laten zien dat hij meer geluk had in de liefde met het spel Love Letter, een leuk eliminatiespelletje, waarbij de overblijver een teken van liefde ontvangt van de prinses. Peter ontvang slechts een teken van liefde, niet genoeg om haar aandacht voor langere tijd te trekken. Volgende week meer succes.

wpid-IMG_20130524_211447.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: