Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 31 mei

Eclipse

Eclipse

Het weer begint langzaam aan steeds meer naar een buitenspelavond te neigen maar daar waaide het deze avond toch te hard voor. Daar schoof Chris aan met zijn enorme doos Eclipse aan en dat spel kun je eigenlijk alleen aan onze grote tafel spelen. Aangezien dit spel op het programma staat van het ABK 2014, wilde ik zeker kennis maken met het spel. Met zijn vieren gingen we op ontdekking in de ruimte, bouwden en verbeterde we onze ruimte schepen. En na een tweetal rondes ontwikkeling durfden we de strijd aan tegen ruimtepiraten, maar meden we nog elkaar of sloten we allianties af. De laatste twee rondes echter waren flinke vechtrondes, waarbij bondgenootschap ook niet meer heilig was. Ook al speelde het spel maar over negen rondes, de tijd vloog om. Uiteindelijk was het alweer 24.00 uur toen we weer terugkeerden op aarde, waarbij Bart de winnaar was, maar we allemaal redelijk veel punten bij elkaar hadden gevochten.

Thurn und Taxis

Thurn und Taxis

Boven gingen Michiel, Peter en Ron aan de slag met een gouwe ouwe Thurn und Taxis. Een mooi spel uit 2006 en winnaar van Spiel des Jahres in dat jaar. Je legt routes op een kaart van Zuid-Duitsland en omgeving voor postkoetsen. Een route voorzie je van posthuisjes als je hem scored. Je krijgt punten voor lange routes, maar ook als je in een bepaald gebied alle steden van een posthuisje hebt voorzien. Tot slot krijg je strafpunten voor niet gebouwde huisjes. Je kunt elkaar een beetje dwars zitten, maar niet te veel. Er is zeker geluk, maar je kunt door slim spelen veel pech compenseren. Al met al een heerlijk spel van een uur.

the Palaces of Carrara

the Palaces of Carrara

Aangezien we toch al in Zuid-Duitsland waren, stapte we direct door naar Italië voor the Palaces of Carrara. We gingen vlot van start en al snel schoten de gebouwen de grond uit. Het blijft een veelzijdig spel en zag er met drie spelers weer heel anders uit dan met vier of twee spelers. Dit keer won Peter door op iets geld en veel op punten te spelen.

In de Ban van de Ring : De Strijd

In de Ban van de Ring : De Strijd

Beneden was Eclipse ondertussen iets over de helft en Ron en Peter pakte In de Ban van de Ring : De Strijd uit de kast. Dit spel van Reiner Knizia is eigenlijk een compacte blocks wargame. Stratego is een andere bekende variant. Een “echte” is bijvoorbeeld Hammer of the Scots. De Strijd heeft daarbij een Lords of the Ring sausje en slimme Knizia balance elementen. Daarbij speelt het snel waardoor je na een snel potje om in te komen, er gewoon nog een kunt spelen. Ron won beiden op meesterlijke wijze. Misschien toch eens een echte block game pakken.

Eclipse

Eclipse

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Spelavond 31 mei

  1. Ik heb ook twee block wargames, East-, en Westfront van Columbia games. Als iemand die wil spelen kan ik ze een keer meenemen.
    Groeten, jeroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: