Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 21 juni

Agricola

Agricola

Agricola is wat mij betreft weer helemaal hot. De Ipad app is eindelijk uit en heeft deze familie helemaal in de ban. Mijn dochter Kes vond het altijd al een leuk spel en het was dan ook niet vreemd dat zij met Bart, Ron en mezelf aan een tafeltje Agricola eindigde. Waarom is Agricola een heerlijk spel? Keuzes. Het liefst wil je altijd meer dan je kan en het liefst heb je dat je tegenstanders niet meedoen. Maar dat is niet zo, dus moet je kiezen: eerste die varkens pakken of eerst hekken bouwen? Wat levert meer op? Voor mij, voor de andere? Heerlijk puzzelen. Daarnaast heb je hetzelfde effect als bij Kolonisten van Catan; of je nu wint of niet je hebt altijd iets leuks gebouwd. Het eerste kale stukje land is iets geworden. De strijd zelf was hard en Bart won verdient met Kes als tweede. Toch mooi haar vader verslagen.

Last Wil

Last Wil

Boven werd een potje Terra Mystica gedaan. Iedereen kent het ondertussen dus er kan vlot gespeeld worden wat voor een wat langer spel wel zo leuk is. Na Terra volgde Las Vegas. Beneden kwam Last Will op tafel. In Last Will moet je zo snel mogelijk het geld uit een erfenis opmaken. Dit kan door een duur huis te kopen en te verwaarlozen of door dure hobbies zoals met vrouw, kok en hond op bootreis gaan. Ron deed het met een boerderij vol honden en dat ging erg goed. Het geld vloog weg net als in real life zo zei hij. Een mooie verdiende winst.

Er was nog wat tijd over en hiervoor werd een klassieker gepakt: That’s Life of in het duits Verflixxt! Je gooit een dobbelsteen en zet een van je pionnen. Ben je de laatste die weg gaat op een tegel dan krijg je hem. Er zijn positieve en negatieve tegels en tegels die negative tegels positief maken. Prima spel.

That's Life!

That’s Life!

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: