Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 12 juli

wpid-IMG_20130712_220156.jpg

Myrmes

Het spelpaleis stroomde weer gezellig vol en gaat direct van start met drie spellen: Steam over Holland, Yspahan en Myrmes.

Ik had op Essen 2012 al naar Myrmes staan kijken en ik was dan ook blij dat Tanja hem had en had voorbereid. In Myrmes beheer je een mierenkolonie (weer eens wat anders). Over 3 jaren met elke 3 seizoenen (de winter is alleen een afrekenfase) probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Door deze beperkte duur speelt het spel redelijk snel, maar rekent het ook straf af bij een misrekening. In de eerste fase plaats je verzorgmieren waar je ze aan het werk wil zetten (larven maken, soldaatmieren maken, werkermieren maken of aan het nest werken). Larven zijn een grondstof. Met werkermieren kun je de wereld buiten je nest ontginnen. Soldaatmieren helpen bij de voedselvoorziening en het aanvallen van insecten buiten het nest. De acties buiten het nest zijn op een gezamenlijk speelbordje dat beperkte interactie mogelijk maakt. De punten zitten hem met name in het voldoen aan bonuskaartjes waardoor te weet waar je naartoe moet plannen. Al met al een prima puzzelspel dat zeker nog wel eens op tafel mag komen.

IMG_20130712_214907

Yspahan

Beneden werd Yspahan gespeeld. Gelukkig wist Nanda de regels nog goed, want bij mij was het erg roestig. Vroeger veel  gespeeld, een leuk vlot spel met interessante keuzes. Dobbelstenen zorgen voor mogelijkheden. Het aantal dobbelstenen geeft aan hoeveel geld of kamelen je krijgt of hoeveel huizen in een bepaalde wijk je mag bezetten. Iedereen heeft zijn eigen gebouwen die die kan bouwen, deze leveren dan een bonus op bij je acties. En je hebt een karavaanspoor, waarbij je punten kan pakken. Elk einde van de week is er een telling van de wijken en het karavaanspoor. Ron kwam wat later binnen, maar kon zo aansluiten voor een tweede pot Yspahan. Na twee potjes was er ook nog tijd voor The Palaste of Carrara, nog steeds zonder uitbreiding. Deze nou toch eens voor gaan bereiden.

Bart’s eigen Steam over Holland blijft een pittig spel. In dit treinen / economiespel moet hard gezwoeg worden om het meeste geld te verdienen met rails en aandelen. De avond werd dan ook afgesloten met wat lichters: Take 5!

wpid-IMG_20130712_201551.jpg

Steam over Holland

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: