Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 9 augustus

2012_06_01_117Ja de vakantie zit er weer op. De tent weer weggestopt, snel het huis aan kant, want we gaan weer spellen spelen. Niet dat we dit op vakantie in gezinsverband niet hebben gedaan, maar het Spelpaleis lag even stil. Peter is ook nog eens jarig, dus de avond begint gezellig met bijkletsen en taart. Sommigen hebben de vakantie juist nog voor de boeg en halen juist nog even hun portie spellen binnen vanavond. Het was in ieder geval weer gezellig druk.

Peter mocht natuurlijk uitkiezen wat hij wilde en ging voor Eufraat en Tigris. Liefst met de voorwaarde dat hij mocht winnen, maar dat ging niet door. Daarnaast werd Fresco, die net weer terug was van vakantie, op tafel gelegd. De basisvariant, omdat nog niet iedereen het spel kende. Rob heeft de verzamelbox met vele varianten aangeschaft, die zal binnenkort ook wel een keer op tafel komen.

wpid-IMG_20130809_230608.jpgDaarnaast The Palaste of Carrara  met dit keer dan de uitbreiding. Extra in het spel komen 8-gebouwen van elke soort, je mag overbouwen door het verschil te betalen en met het bouwen van een acht gebouw verdien je ook een bonusfiche van een stad, waardoor deze bij de waardering meer oplevert aan punten en geld. Het was spannend tot het einde met een nipte overwinning voor Evelien.

Bart had het spel Take10 kado gegeven en deze moest natuurlijk worden uitgeprobeerd. Het lijkt voor het gevoel veel op take5 ofwel 6nimmt. Gelach alom dus. Daarna was er nog tijd voor een potje racen met Powerboats

 

Boven zetten we ook in op korte spellen met King of Tokyo, waarbij we lange tijd erg lief voor elkaar waren. Klap uitdelen, herstel etc. tot we toch wat overmoediger werden en de dobbelstenen zorgde voor veel schade, legde het ene na het andere monster het loodje. Met the last women standingtake it or leave it_md

Daarna het nieuw verworven spel Take it or leave it. Weer een dobbelsteen spel met witte, zwarte en rode dobbelstenen. Je hebt opdrachten kaarten in je hand, die je probeert te vervullen. Bijv. Zwart 1, witte 4 en nog een willekeurige witte. Alle dobbelstenen worden gegooid en om de beurt mag je er een van nemen, Hopelijk licht de volgende ronde de dobbelsteen die je nodig hebt er nog. Wil je niet meer pakken omdat er te weinig van je gading bij is dan pas je voor die ronde. Alle dobbelstenen die niet gebruikt zijn leveren strafpunten op en voltooide opdrachten plus punten. Je vult je opdrachten weer aan met nieuwe en zo speel je een aantal rondes, daarna tel je alle punten op en tada heb je een winnaar. Gewoon een vlot spel, zeer geschikt als afronder van de avond.

Voor de mensen die nog op vakantie zijn of gaan, veel plezier. Voor de anderen we zijn volgende week gewoon weer open.

wpid-IMG_20130809_212655.jpg

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: