Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 16 augustus

wpid-IMG_20130816_210225.jpgHet was een rustig avondje ivm de vakantie en we kozen voor Kings of Air and Steam. Dit spel van Tasty Minstrel Games is een “pick up and deliver” spel waarbij iedereen blind de afstand “programmeert” voor zijn zeppelin voor de komende 4 beurten. De zeppelins (mooie grote spelonderdelen) brengen de goederen van de fabrieken naar je depots. Vanaf de depots breng je ze vervolgens naar de stad die vraag heeft naar deze goederen. Al met al maakt dat een vlot spelletje (zelfs met 6 personen) waarbij je de tegenpartij kunt dwars zitten, maar niet te veel. Er is een vraagprijs die verandert, maar niet te veel. Er zijn verschillende manieren om punten te halen, maar niet te veel.

Wat ik opvallend aan dit spel vindt, is het thema. Het spel heeft zeker thema en de spelonderdelen zijn helemaal goed, maar het thema rammelt een beetje. Fabrieken in de middle of nowhere? De vraag van een stad is beperkt, maar als die helemaal is voldaan dan komt er plots een nieuwe vraag eventueel van hetzelfde goed (?). Er is een markt met variabele prijzen, maar die gaat alleen maar omhoog. Prima spel maar niet te lang bij het thema stilstaan.

wpid-IMG_20130817_000922.jpgNet als vorige week pakte we Take 10! (11 nimmt!) uit de kast als afsluiter. Een prima spel waarbij de een vlot zijn kaarten kwijt raakt, maar andere toch weer steeds een hele hand overhouden. De echte afsluiter werd trouwens Las Vegas. Een spel waarvan wij zeker niet genoeg kunnen krijgen.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: