Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 6 september

wpid-IMG_20130906_213321.jpgNa een heerlijk dagje zon, toch nog regendruppels. Dus het wordt binnen spelen. Eerst gestart met een korte pot Qwixx. Een heel vermakelijk dobbelsteenspelletje. Leuk mechanisme dat je in iemand anders dobbelbeurt ook bezig bent te kiezen. Daardoor speelt het lekker vlot en het heeft wel wat weg van de spanning van Lost Cities en Keltis.  Beneden gingen we verder met een fris avontuur: het beklimmen van de K2. Twee mannen in het basiskamp, met verplaatskaarten en zuurstofkaarten en een berg. Aan de voet van de berg is er veel plek en veel zuurstof, maar hoe hoger je komt hoe meer zuurstof het kost en hoe kleiner de plekjes, dus hoe minder mensen op hetzelfde plekje kunnen staan. Ook is het weer elke keer anders, waardoor evt. extra zuurstof is vereist. Heeft je mannetje geen zuurstof genoeg, dan valt hij naar beneden van de berg. Soms gebeurt dit niet eens uit vrije wil, maar omdat je tactisch door je tegenstander hoog op de berg wordt gehouden, doordat er niet genoeg plek is om af te dalen. Drie mannen verloren het leven bij deze beklimming. Snif. Zeker leuk om het nog eens te spelen en met de hele crew te overleven.

wpid-IMG_20130906_213247.jpg

Peter had Cavum voorbereid en er doken al gauw vier mensen de mijn in om edelstenen te delven. Een beetje een treinenspel, waarbij je op tactische wijze een mijnschacht voor jezelf probeert te houden. De kern van het spel bestaat uit het kiezen van 1 tot 4 acties uit een setje van 12 mogelijkheden. Tactisch maak je een mooie route terwijl je andere dwarszit.

Na het K2 avontuur doken wij verder in de strijd van Small World. Er lagen weer leuke rassencombinaties, zoals de vliegende reuzen. Voor Tanja een eerste kennismaking met deze volkerenstrijd. Dan is het best lastig om goed het gevoel te krijgen wat er gebeurt als je met je volk in “decline” gaat en op welk moment dit handig is. Zelfs als je het vaker hebt gedaan, blijft het lastig inschatten. Ook het bepalen hoe sterk een ras is, blijft ingewikkeld, zeker ook omdat je er evt. met punten voor moet betalen. Ik blijf het daardoor een interessant spel vinden.

wpid-IMG_20130906_233712.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: