Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 27 september

wpid-IMG_20130927_220903.jpgDaan is er deze keer vroeg bij en legt gelijk Kaivai neer. Kaivai is het spel dat de Helge Ostertag maakte voor Terra Mystica. Je speelt rond Polynesisch eilanden waarbij je bied op startvolgorde in een economisch spel. Een reeds gekozen actie wordt die ronde steeds duurder, dus met 10 speelrondes is het goed en zuinig kiezen. Michiel bleef heel lang slim achteraan hangen. Dat leverde veel voordeel op, waardoor hij ons uiteindelijk voorbij sprintte. Ron had Il Vecchio meegenomen. En al snel zaten er een aantal spelers verstrikt in het politieke web van Florence in de middeleeuwen. De rest wachtte even op Chris en startte Ginkgopolis op. Helaas moest Ginkgopolis vroegtijdig onderbroken worden om een aantal spelonderdelen te laten drogen. Soms gebeurt er zoiets. Nooit leuk.

wpid-IMG_20130927_221024.jpgIl Vecchio was ondertussen klaar en dus konden we iets nieuws uitzoeken. Het werd Manila. Hierbij gok je hoe drie sampans zich door de haven van Manila zullen bewegen. Halen ze de overkant in drie beurten of toch niet? Daarom heen zijn een aantal mechaniekjes om de uitslag te beïnvloeden. Chris en ik gingen voor Memoir’44. Dit tweepersoons spel wordt algemeen omschreven als een zeer lichte wargame. Door middel van opdrachtkaarten stuur je eenheden uit de tweede wereldoorlog aan. Wie het eerste zijn specifieke doel bereik wint.

De spel avond werd afgesloten met een potje King of Tokyo. Daarna ging iedereen snel naar huis want de meesten zullenn morgen om 10:00 al weer aantreden voor Spelpaleis Extreem: Civilization.wpid-IMG_20130927_220846.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: