Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 4 oktober

wpid-IMG_20131004_214059.jpgVanavond weer een volle bak. Tanja had verschillende nieuwe spellen binnen gekregen en meteen meegenomen. Letters from Whitechapel trok veel liefhebbers. Verder had Bart Ginkgopolis weer meegenomen en werd Cavum nog een keer op tafel gelegd. Ik had de eer om Mr. Jack te spelen in Whitechapel. Reuze spannend in vier avonden moet Mr. Jack na de moord in zijn schuilplaats zien te komen. Dit met maar liefst vijf detectives op de hielen. Mr. jack beweegt over de witte rondjes, waar de detectives over de zwarte vakjes bewegen. Mr. Jack doet zijn zet, evt. met de koets of steegkaartje, en vervolgens gaan de detectives bewegen, onderzoeken of arresteren. De detectives mogen tot 2 stappen bewegen.

wpid-IMG_20131004_213940.jpgBij onderzoeken geef je aan of je er geweest bent deze nacht en bij arresteren kun je daadwerkelijk gepakt worden. Het spel lijkt wel wat op Scotland Yard en heeft helaas ook het gevaar in zich dat je per ongeluk een verkeerde zet doet. Maar de spanning is er niet minder om voor Mr. Jack. Het spel duurde wel wat langer dan de 90 minuten die er voor staat. Beneden waren ze dan ook klaar met de andere spellen. Ginkgopolis werd glorieus gewonnen door Nanda, die het totale aantal punten van haar beide tegenstanders behaalde. Daarna werd daar nog de twee persoonspot Eb en Vloed gespeeld.

cash and Guns1234458_743561372336083_819144491_nTijd voor een serieuze afsluiting van de avond met plastic schuim pistooltjes. Kaartje inzetten (schiet je met of zonder kogel) en daarna aftellen en tegelijk je pistool op een van de medespelers richten. Vervolgens aftellen om te kijken of iemand zich wetende dat er pistolen op hem gericht zijn zich terug trekt. En dan de afhandeling van de schoten. Bang is raak en click click levert niets op. En ja waar doe je het allemaal voor. De buit die je bij de roof hebt bemachtigd moet verdeeld worden en tja dat gaat natuurlijk niet altijd even eerlijk. Dus bedankt dat je hielp Igor, maar de buit is voor mij, idee. Dit grappige spel heet Ca$h and Gun$

 

wpid-IMG_20131004_223443.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: