Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 8 november

wpid-IMG_20131108_211536.jpgJa het is weer vrijdag en wat leggen we vanavond op tafel. Na een nieuwe bezoeker te hebben verwelkomd is het tijd voor de spellen.  Op Russian Railroads en Ticket to Ride Nederland valt de keuze. Bij de nieuwe kaart van Ticket to Ride is een extra spelelement toegevoegd, nl. tolwegen. En wie in de loop van het spel de meeste tolfiches verzamelt krijgt een aantal bonuspunten. Deze verrassing toverde Nanda uit haar hoge hoed, waardoor ze er met de winst van doorging. Of de hoeveelheid bonuspunten nu zo evenwichtig is, was wel de vraag. Maar dit wetende wordt er een volgende pot natuurlijk feller op de tol gespeeld.

wpid-IMG_20131108_211939.jpgBij Russian Railroads ben je je sporen aan het ontwikkelen. Een workerplacement spel, maar met wel heel veel manieren om punten te pakken. Dat maakte het zo voor de eerste pot ingewikkeld om te kiezen wat handig is om te doen. In eerste instantie leek ik heel goed te gaan, maar mijn stoomlocomotief bleek toch maar gemiddelde snelheid te halen. Die van Rob kwam echter in de tweede helft langszij om uiteindelijk een dikke puntenronde meer te doen. Een uitdagend spel, niet te moeilijk in uitleg. Wel even het concept van de trein doorgronden, maar dat ging binnen een ronde, waarna er nog 6 rondes waren om te verbeteren. Dit smaakt naar meer.

wpid-IMG_20131108_225856.jpgBeneden speelden ze inmiddels al Niagara en waren ze net gestart met Blueprints. Voor ons was er ook nog tijd voor een spel. Quantum werd op tafel gelegd. Dobbelstenen die ruimteschepen voorstellen, met elk een speciale eigenschap. Leuke interactieve pot met drie personen. Waarbij het kiezen was in de laatste beurten wie je moest aanvallen om diegene van de overwinning af te houden.

Kortom een hele gezellige avond. Volgende week een speciale avond. Dan bestaat het Spelpaleis 2 jaar.

Spelpaleis 2 jaar met tekst

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: