Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spelavond 27 december

Vrijdag was echt zo’n dag na de kerst. Genoeg familie gezien, gegourmet en familievriendelijke spelletjes gespeeld! Tijd voor het echte werk. De deuren van het Spelpaleis gingen dan ook extra vroeg open en er was een maaltijd voor diegene die dat wilde. Het paleis stroomde dan ook weer vlot vol en Daan kon eindelijk zijn lange gekoesterde wens in vervulling zien gaan: Full Metal Planete! Daan is de trotse bezitter van dit unieke spel. De uitgave is zeer beperkt en de onderdelen zijn van …. metaal. Het ziet er dan ook prachtig uit maar ze hebben wel allemaal dezelfde kleur… metaalkleur. Dit wordt opgelost door een stukje afgeknipt plastic in jouw kleur in een klein bakje van het voertuig te leggen. In het spel worden grondstoffen verzameld die verspreid liggen over een planeet. De grondstoffen worden vertegenwoordig door stukje aquariumrots waardoor het spel een uniek uiterlijk krijgt. Het spel speelt verder zeer tactisch.

wpid-IMG_20131227_161745.jpgTanja had Firenze meegebracht. In dit spel moeten torens worden gebouwd. De grondstoffen hiervoor worden samen met een actiekaart bij aanvang van de beurt gepakt. Je kunt aan meerdere torens tegelijkertijd bouwen, maar meer stenen leggen wordt snel duur en een toren waar niet aan gebouwd wordt stort direct in. Het is even wennen aan het effect van verschillende actiekaarten en het thema is mooi vormgegeven maar past niet helemaal bij de handelingen die je doet. Een prima puzzelspel.

wpid-IMG_20131227_231857.jpgDe middag vorderde snel met potjes Love Letter, Munchkin, Memoir ’44, Star Wars: X-Wing Miniatures Game en Reef Encounter. Na een pauze voor een stevige maaltijd was er tijd voor het echte werk. Beneden werd Terra Mystica neergelegd, gevolgd door Lords of Waterdeep: Scoundrels of Skullport en Cheaty Mages!. Boven was het eindelijke tijd voor Cornish Smuggler. Op Essen had ik al kennis gemaakt met deze Kickstarter en zijn zeer enthousiaste bedenkers. Ik had daar een uurtje met het spel doorgebracht en dat smaakte naar meer. In het geweld van de andere spelen op Essen had ik hem echter niet (kunnen) mee nemen, maar Bart had hem tot mijn plezier wel gekocht. In Cornish Smuggler ben je een smokkelaar in het uiterste puntje van zuidwest Engeland, Cornwall. Door middel van een bootje probeer je goederen aan land te brengen, te vervoeren en te verkopen terwijl een toenemend aantal douaniers, al dan niet geholpen door je mede smokkelaar, je dwars zit. Als echte Euro gamer ging ik op zoek naar de economisch motor en ging dus compleet de mist in. Dit spel gaat namelijk niet om goederen kopen en verkopen maar om het tegenwerken van je tegenstander. Dit is een niets ontziend “stab in the back” spel waar het zaak is heel voorzichtig te werk te gaan. Dit maakt het heerlijk verfrissend en daarbij ziet het spel er prachtig uit.

wpid-IMG_20131227_231012.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: