Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

De nog geen Essen spelavond, spelavond 10 september 2014

DSC00824 (1)Het gonsde deze avond met Essen-praat. Wie, wanneer, hoe, wat, wat niet, wat misschien. Het is de vrijdag voor donderdag (woensdag) waarop das Speil, aka Essen begint. Het spelpaleis heeft dit keer een heuse Geeklist gemaakt om de meer dan 500 nieuwe spellen een beetje behapbaar te maken.

Daan had het, ondanks de lekker retro look, gloednieuwe Xia: Legends of a Drift System meegenomen. Met een ruimteschip verken je de ruimte, tegel voor tegel. Ondertussen handel je en verbeter je jouw schip. Ze speelde de simpele versie. Ik kon hem zelf helaas niet spelen, maar ik schuif graag eens aan voor een potje.

Tanja had twee wat oudere titels meegenomen: Bison: Thunder on the Prairie en Roll Through the Ages: The Bronze Age (ter zijde spellen met een dubbelpunt zijn helemaal in). Het eerste spel kent ook en groeiend bord, maar de tegels zijn van een unieke vorm. Hierdoor ontstaan er mooi organische vormen en je oog wordt niet steeds door de rechte lijnen van de tegels geprikkeld. Knap bedacht. Roll Through the Ages is de dobbelvariant van Through the Ages en wordt in Essen opgevolgd door een IJzertijd variant.

DSC00829 (1)Zelf speelde ik Brass wat ik beter direct na de vorige keer nog een keer had moeten spelen, want het een en ander was al weer weg gezakt. Blijft niet te min een prima spel waar je steeds eerst punten voorbereid met een industrie (bv een mijn) om ze dan te maken (als het kool van de mijn op is), in plaats van gewoon direct gebouw = punten. Naast ons werd druk geoefend met Concordia. Dit keer met de franse versie voor het geval dat. We zullen zien hoe het team het doet volgende week zaterdag op Essen. Succes!

DSC00826 (1)

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: