Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Settlers racen in Kanban geproduceerd auto’s, spelavond 21 november 2014

Deze avond twee spellen met een auto thema: Thunder Alley and Kanban: Automotive Revolution. Waar je in de één eruit ligt als je te veel auto’s afbreekt, moet je in de ander juist auto’s maken. Zelf helaas geen van beide spellen gespeeld. Kanban maakte wel veel indruk met zijn drukke bord en uitleg van een uur. Niet te min zou ik graag eens aanschuiven.

DSC00997DSC00999

Ik speelde Imperial Settlers. Op GenCon was hij vlot uitverkocht en ook op Essen was hij op Zondag echt op. Gelukkig heeft Pieter een kopie. Imperial Settlers heeft niets met Settlers of Catan / Kolonisten van Catan te maken. Je bent een van de vier grote beschavingen uit de oudheid (Romeinen, Barbaren (? ), Japanners of Egyptenaren) en je bouwt je beschaving uit door gebouwen op te richten. Deze kunnen specifiek zijn voor jouw volk of algemene gebouwen. Sommige gebouwen produceren grondstoffen, sommige geven tijdelijke effecten, andere speciale acties.

Een van de grondstoffen is een zwaard. Met een zwaard kun je een kaart uit je hand plunderen waardoor je direct grondstoffen krijgt. Met twee zwaarden doe je dat met het gebouw dat een andere in zijn stad heeft liggen. En ja, dit kan het gebouw zijn dat hij met pijn en moeite net heeft gebouwd en dat de killer combo voor hem zou opleveren. Dit spel is dan ook geen solitaire multiplayer. Constant loer je naar je tegenstander en weeg je af of je moet ingrijpen. Soms krijg je het gevoel dat je steeds twee stappen vooruit doet en een achteruit geduwd wordt. Niet een spel voor mensen die voorzichtig een puntenmachine willen opbouwen en optimaliseren. Wel een spel voor mensen die van interactie tussen spelers houden en ook de metagame een toegevoegde waarde vinden (“Moet je kijken wat hij daar speelt! Dat kan echt niet! Die moeten we aanpakken. Doen jullie dat even, dan bouw ik hier door naar de overwinning.”). De tekst op de kaartjes is ronduit klein. Zeker als je over de tafel heen wilt zien welk gebouw je moet afbreken. Als je het spel vaker speelt zal dit geen probleem zijn. Prima spel.

Die avond kwamen ook nog Biblios en Beasty Bar op tafel. Ook startte een paar enthousiastelingen nog een pot AquaSphere na elven waardoor het Spelpaleis pas ergens na middernacht zijn deuren sloot.

DSC00998

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: