Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Review: Terra Mystica – Vuur & IJs

DSC01568White Goblin Games was zo aardig om het Spelpaleis een kopie van de uitbreiding voor Terra Mystica te sturen: Terra Mystica – Vuur & IJs. Hoewel ik al een aantal keer Terra Mystica gespeeld had, had het spelpaleis nog geen eigen exemplaar van het basisspel. Gelukkig kon ik een spel overnemen en aan de slag gaan met deze mooie uitbreiding.

In de basisset hebben de verschillende volkeren eigenlijk allemaal dezelfde soort eigenschappen. Een goede uitbreiding voegt niet meer van hetzelfde toe, maar zoekt een nieuw niveau. Dit is precies wat Vuur & IJs doet. Er is nu bijvoorbeeld een volk dat geen start landschap kent maar elk landschap kan veranderen. Maar bijvoorbeeld ook een volk dat alleen op die landschappen mag uitbreiding die vrij zijn gespeeld door middel van een priester. Regels die voorheen voor iedereen golden, kennen nu uitzonderingen. Yeti’s mogen bijvoorbeeld een krachtactie ook uitvoeren als een ander die al gedaan heeft. Waterwandelaars mogen alleen langs de rivier uitbreiden en kunnen niet hun boten opwaarderen. Echt dingen waarvan je denkt: “Ik ben benieuwd hoe dat speelt”.

Daarnaast biedt de uitbreiding een nieuwe kaart (altijd fijn), een stoffen zakje met fiches waarmee je de start volkeren kunt kiezen (handig), een variant met beurtvolgorde (nog niet geprobeerd) en extra eindwaarderingen (biedt meer wegen naar de winst).

Het basisspel is van zichzelf erg sterk en biedt veel herspeelbaarheid. Mijn conclusie is dan ook dat de uitbreiding leuke extra’s biedt voor diegene die alles gezien heeft in de basisset. Met andere woorden, voor de liefhebber (waar er veel van zijn).

wpid-wp-1432295909810.jpg

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: