Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Rogue Agents in het oude Egypte, Spelavond 5 juni

DSC01235Vanuit het NK hadden we vier fraaie spellen mogen meenemen voor onze 8ste en 10de plaats. Daarbij zat Rogue Agent uitgegeven door White Goblin. Op de voorkant een duisteren figuur. De reviews hebben het over Blade Runner the boardgame. Het spel bevat twee varianten: een normale variant en een android variant. Wij begonnen met de normale variant.

Het bord stelt een start voor waar de misdaad de overhand heeft. Elke ronde worden er bommen, huurmoordenaars en boeven op het bord geplaatst. Vervolgens kunnen de agenten deze proberen op te ruimen voor punten. Vervolgens doen de huurmoordenaars en boeven een buurt. In je beurt kun je door de stad reizen, uitrusting verzamelen, bommen ontmantelen en natuurlijk boeven bevechten. Hierbij komt een ruime hoeveelheid dobbelstenen bij kijken. Het geheel duur 6 rondes.

Aan tafel was er weinig enthousiasme over het spel en dat is goed te begrijpen. Je hebt maar een paar acties echt je uitrusting uitbouwen zit er niet in. Daarbij is het ontmantelen van bommen niet heel moeilijk en levert direct een punt op. Boeven arresteren vereist daarentegen veel werk. Eerst een boef verkennen, dan aanvallen, dan arresteren, dan naar het HQ lopen en inleveren. Ik hoop dat de android variant meer spanning brengt.

Om mij heen werden oude en nieuwe spellen gespeeld. Beneden kwamen PandemicIngenious en Kingdom Builder op tafel. Om mij heen RoyalsSplendor en KIPP X. Zelf sloot ik de avond af met Ra van Reiner Knizia. Wat is dat toch een fantastisch spel. Je kunt afdingen op het thema, maar ook nu weer leverde het een compact spannend spel op waarbij Ron won!

DSC01716

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: