Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Het epische Essen 2015, 9 oktober

DSC02226Essen is en blijft voor mij toch altijd het Mekka van de bordspellen. Acht jaar geleden voor het eerste met grote ogen staan kijken en nu een ritueel met maanden voorpret

Bij aankomt hadden we pech. We waren wat aan de late kant en werden dus verwezen naar P10 wat zo’n beetje in Venlo ligt. Een enorme rij stond daar te wachten op de schuttle bus en dus waren we pas rond het middag uur op de beurs. Die was weer precies zoals hij moest zijn. Grote stands, kleine stands, stands waar niemand komt, vermoeide standhouders en heel heel veel spellen. We hadden de eerste spellen dan ook al snel te pakken (Beasty Bar: New Beasts in TownSteam TimeCrabz en Bellz!).

DSC02205De eerste vrije tafel vonden we bij 7 Wonders: Duel. 7 Wonders komt hier vaak op tafel omdat het juist voor grote spelers aantallen goed speelt. Zeker met de kennis van 7 Wonders was het zo uitgelegd. Terwijl Duel ook de weg had kunnen bewandelen van Tides of Time (aka Sushi Go met diepgang) bleef het voor mij pak een kaart, draai een kaart. Daarbij voelde de kaartje dun (goedkoop?) aan. Iedereen denk hier kennelijk heel anders over, want als een van de weinige spellen staat hij zaterdag einde van dag op zowel de Geek Buzz lijst en de Fairplay lijst.

We hadden voor de lunch afgesproken om als Spelpaleizers bij elkaar te komen en zo staan er op Vrijdag 13:00 ineens 16 spelpaleizers bij elkaar in Essen! Hierna ging Marleen naar Hal 7 waar zij de hand zal leggen op Granny ApplesFrog MenuSpinderella en Jiku Kansho.

DSC02207Ik speelde Ekö met Rob, Niels en Pieter. Een mooie abstract bordspel tot vier personen. Ook deze ging in de tas.

In een uithoek liepen we langs een grote piramide en werden al vlot aan een tafel gezet met daarop…. tja. Je neemt ganzenbord en plakt het op een piramide en dan ga je los op alles wat je er bij kunt plakken: een mummie, een kikkerbaan, puntentegels, actiekaarten, you-name-it. Het was episch.DSC02210

Echt episch is natuurlijk 504 van 2F. Ik was er echter voor de aandelenuitbreiding van Funkenslag: Funkenschlag: Die Aktiengesellschaften. Daarna door naar Portal Games voor de engelse versie van Tides of Time en de uitbreiding voor Legacy, Legacy: The Testament of Duke de Crecy – Five Families.

Na al deze aanschaffen zat de eerste dag er weer op en gingen we naar huis om terug te komen voor dag 2.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: