Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Met Ships door de tijd, spelavond 15 januari

DSC02530Michiel, onze echt Wallace-fanboy, heeft het laatste spel van deze auteur al eens meegebracht, maar deze keer kon ik aanschuiven bij Ships. In Ships speel je twee spellen door elkaar en net als bij meer spellen van Wallace moet je even wennen aan de spelmechaniek. In dit geval zijn er twee speelvelden. Een langs de rand van het bord met daarop afbeeldingen van schepen door de eeuwen heen. In het midden is een tweede speelveld met een kaart van Europa en gebieden buiten Europa. Elke keer als je een schip plaatst of verbetert aan de buitenrand geeft dit een actie op het middenveld. Aan de buitenrand wordt je beloont om als eerste verder te lopen. Het middenveld is net anders. Hier open zich ook steeds nieuwe gebieden. De hier geplaatst steden en gebouwen worden pas gewaardeerd als een nieuw gebied geopend wordt.

Over deze bijzondere mix van speelvelden ligt nog een sausje met handelsgoederen, actiekaarten en een blokjes gedreven actieselectie. Deze mix geeft veel diepgang over wanneer je wat het beste kan doen. Gelukkig heb je een beperkt aantal actie waardoor het speltempo alleen richting het einde pas echt vertraagd. Weer een bijzonder Wallace-spel dat je vaker moet spelen om echt in de vingers te krijgen.

Naast een Wallace is er niet altijd tijd voor nog een spel. Om mij heen werd druk geoefend voor het NK met El Gaucho en Brugge, maar kwamen ook Nippon en Attika op tafel.

DSC02531

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: