Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Het orakel van Delphi gooit dobbelstenen, spelavond 28 oktober

Het is vanavond ouderwets gezellig druk met in totaal 16 spelers die allemaal aan het slag willen met het langere Essen-werk. Dus al snel ligt er op tafel: The Oracle of DelphiInisA Feast for Odin en dit keer zonder de onbedoelde huisregels Terraforming Mars. Ik speel The Oracle of Delphi van spellenveteraan Stefan Felt.

Terwijl iedereen iedereen na-praat en Felt uitmaakt voor een puntensalademaker, brengt diezelfde Felt een licht racespelletje met een pick-up-and-deliver sausje uit. In The Oracle of Delphi, daalt Zeus af van Olympus en daagt je uit om sneller dan je tegenspelers 12 opdrachten te volbrengen. Geholpen door het orakel van Delphi (3 dobbelstenen die elke ronde drie kleuren opleveren die de basis vormen voor je acties), zeil je rond, richt je monumenten op, plaats je heiligdommen, versla je monsters en breng je offers in tempels. Elke beurt kijk je naar de kleuren op jouw dobbelstenen en de kleuren van de velden op het bord waar de acties liggen die je wilt doen. Je bedenkt een plan, voert het uit en gooit je dobbelstenen opnieuw. Vervolgens heb je alle informatie om je volgende beurt te plannen zodat de downtime beperkt kan blijven. Tot slot krijg je zo nu en dan hulp van de goden en kun je daardoor mooie combinaties maken.

The Oracle of Delphi is een lief spel. De bootjes van een ander staan je nooit in de weg. Er wordt niets afgebroken of vernietigd. Soms sla je een beurtje over maar ook dit is te voorkomen. Wat je kunt doen in je beurt is beperkt maar laat genoeg mogelijkheden. Daarnaast speelt het, zeker na de eerste keer, soepel weg. Je kunt je actie overdenken in de beurt van een ander. Op het bord en op de player-aid staat alles in duidelijke symbolen uitgebeeld. Bij elkaar maakt het dit spel heel toegankelijk voor een breed (expert) spellenpubliek.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: