Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Hoogtepunten 2018… van Chris

Een kort rondje langs de spelers van het spelpaleis om hun hoogtepunten van 2018 te vernemen. Voor Chris zijn het:

2017 was voor ons thuis het jaar van Sherlock Holmes Consulting detective. Geen spel hebben we dat jaar met zoveel plezier gespeeld. Nienke en ik spelen met een vast stel. 2018 had een andere focus, namelijk die van de Legacy spellen. Specifieker Pandemic Legacy seizoen 1 en Gloomhaven. Pandemic is nu bijna klaar en hebben we geprobeerd de kalender te volgen met de speeldata. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel blij ben dat het einde in zicht is want afgezien van de plottwist is het toch vrij repetitief allemaal. Ik weet nog niet of we met seizoen 2 gaan starten in januari, misschien dat we eerst wel weer een jaartje focussen op de Sherlock spellen die nog ongespeeld in de kast liggen.
Gloomhaven was echt de topper van het jaar. We zijn met 6 mensen gestart en uiteindelijk gekrompen naar 4 en nu weer uitgebreid naar 6. Ongeveer 2 keer per maand spelen we een scenario met wisselende samenstellingen. Gelukkig maakt dat bij dit spel weinig uit. Er is een overkoepelend verhaal maar dat is eigenlijk niet zo boeiend (tot nu toe). De missie’s zijn afwisselend door de verschillende doelen en grote variatie aan monsters. De echte uitdaging zit vooral in de strategische samenwerking van de verschillende karakters. We zijn bijna zover dat we nieuwe figuren gaan unlocken en ik kijk daar reikhalzend naar uit! Er zit zoveel content in de doos dat ik hier nog wel een jaar mee door kan. Bovendien zijn er nog een heleboel gratis scenario’s te downloaden en heb ik de uitbreiding besteld.
Tenslotte eervolle vermelding voor (a feast for) Odin. Ongeveer eens per maand gespeeld met Nienke. Hartstikke leuk omdat we aan elkaar gewaagd zijn. In de spellen van Uwe vinden wij elkaar al jaren. Oorspronkelijk met Agricola. Recent is de uitbreiding Norwegians uitgekomen die het spel een nieuwe balans heeft gegeven met meer strategische alternatieven. Daardoor kan dit spel nog wel even mee.
Spellen uit 2018 heb ik niet zo veel kunnen doen. Van mijn Essen aankopen vind ik Between two Castles of Mad King Ludwig de meest opvallende. Met het relatief hoge speleraantal (Max 7), drafting systeem en het samenwerken met je beide buren is een originele invalshoek. Voor 2019 hoop ik weer wat oude spellen op tafel te krijgen. Met name Mega Civilization (max 18 spelers) zou wel weer eens gaaf zijn!

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: