Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Hoogtepunten 2018… van Gerry

Een kort rondje langs de spelers van het spelpaleis om hun hoogtepunten van 2018 te vernemen. Voor Gerry zijn het:

Als ik kijk naar mijn speloverzicht van de spellen die ik in 2018 gespeeld heb zie ik heel veel spellen die slechts één keer op tafel kwamen en een paar spellen die ik dit jaar meerdere keren gespeeld heb. Gloomhaven staat met stip op nummer één, door de campaign setting en de vaste groep waarmee ik dit regelmatig speel. Voor mij dan ook het spel van 2018, ook al begon ik in 2017 met het spelen van dit spel.
Een ander spel dat ik meerdere keren gespeeld heb is de Kickstarter Darklight: Memento Mori, wat eveneens een story-based campaign setting heeft. Pluspunten ten opzichte van Gloomhaven zijn de random dungeons (welke kant moet je op voor de eindbaas?) en de uitgebreide speelfase (de reis naar en verblijf in een stad of dorp) tussen twee dungeons. Nadelen zijn het (in mijn ogen) beperkt aantal monstertypen en het wat random aanvoelen van het combat mechanisme.

Een andere Kickstarter die me positief verraste is Western Legends, een sandbox game waar je als een legendarisch karakter zoals Billy the Kid, Doc Holiday of Anne Oakley punten kunt verzamelen door verschillende acties op het bord uit te voeren, variërend van een spelletje poker, goud delven tot het drijven van vee of het arresteren van bandieten.
Verder viel mij vooral Sid Meier’s Civilization: A New Dawn op, wat (in tegenstelling tot eerdere Civilization uitvoeringen) speelbaar is in een avondje. Voor Twilight Imperium (4th edition) heb je wel wat langer nodig, al is ook deze versie gestroomlijnder dan zijn voorgangers. Maar ondanks de speelduur is dit ook een spel dat de moeite waard is om een keer gespeeld te hebben. Helaas zal het juist door die speelduur niet vaak meer op tafel komen.

Verder heb ik me prima vermaakt met de wat lichtere spellen zoals Dice Forge, waar je je dobbelstenen kunt manipuleren door het inzetten van resources om nog meer resources te verzamelen en zo meer/betere kaarten te kunnen kopen om meer punten te scoren, en Tiny Epic Zombies, een coöperatief (of competitief) spel waar je een winkelcentrum moet behoeden voor een invasie van zombies, door het behalen van een drietal objectives dat binnen een uurtje te doen is (mits je niet overlopen wordt door de zombies).
Op de tweede plaats qua aantal keer gespeeld dit jaar staat Charterstone, maar ondanks de vele keer spelen komt deze niet in mijn lijst van favoriete spellen van 2018. De eerste paar keer waren best leuk, maar na een tijdje wordt het minder. Maar gelukkig begint het einde te naderen en is ons dorp bijna af.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: