Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Hoogtepunten 2018… van Jeroen

Een kort rondje langs de spelers van het spelpaleis om hun hoogtepunten van 2018 te vernemen. Voor Jeroen zijn het:

Als ik kijk welke spellen ik in 2018 gespeeld heb moet ik concluderen dat er niet echt een ‘winnaar’ naar voren komt. Ik heb vooral veel verschillende spellen gespeeld. (Daarom volgend jaar maar weer een 10×10 challenge). Maar als ik terugkijk zijn er wel wat spellen die wat mij betreft uitsteken boven de rest, ik weet niet welke van deze ook daadwerkelijk in 2018 zijn uitgegeven, maar dat boeit me persoonlijk dan ook niet zo veel.
Als eerste Altiplano, mede dankzij het SKA heb ik deze dit jaar een aantal keer gespeeld, en ik houd van het mechanisme waarbij je de inhoud van je ‘bag’ moet managen.
Ik was denk ik redelijk laat met het ontdekken van Concordia, maar nu ik tijdens Essen Concordia Venus heb gekocht heb ik hier in 2018 al behoorlijk van kunnen genieten, en ik hoop dat ook in 2019 te kunnen doen. wat Concordia wat mij betreft zo leuk maakt is het gegeven dat je tijdens het spel vaak niet goed weet wie er nou eigenlijk de meeste punten gaat scoren. Hierdoor blijft het voor alle spelers leuk tot het einde, ook al blijk je uiteindelijk de minste punten te hebben. Inmiddels ook al een keer gespeeld met de teamtegels, hierdoor krijgt het spel toch weer een andere dimensie, leuk om 2019 nog een aantal keer te doen.
En als derde Century: Spice Road, volgens mij niet uit 2018, maar voor mij persoonlijk toch wel behorend in dit jaar. Tijdens de vakantie in een heel gaaf gamecafe in Kopenhagen dit spel gespeeld met Niels en Astrid. Naar aanleiding daarvan gekocht, en inmiddels het spel dat ik het mest gespeeld heb in 2018!
Nu staat 2019 voor de deur, en ik hoop ook komend jaar weer veel leuke spellen te doen in het Spelpaleis. Persoonlijk kijk ik er naar uit om in 2019 aan de slag te gaan met “Scythe, the rise of Fenris”, “Civilisation a new dawn” onze Chartestone campaign af te maken, en al het nieuwe moois dat 2019 ons zal bieden.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: