Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Hoogtepunten van 2018 … Peter

2018 was een heel bijzonder jaar voor het Spelpaleis en voor mij. Als Spelpaleis sloten we in november ons 7de jaar af. Behalve voor Spiel en enkele vakantie vrijdagen hadden we elke week 12-20 mensen over de vloer om een spel te spelen. Veel nieuwe gezichten waarvan een aantal zijn blijven terugkomen. Daarnaast hebben we een winter (technisch 2017 – 6de kerstdagspellendag) en zomer editie van de Spelpaleisspeldag (16 juni) gehouden. Op Spiel waren we met een grote groep en ook hadden we weer de Spiel-uitpak-zondag.

Op het NK waren we met twee teams om Azul, Berenpark, Montana en Rhodes te spelen. Team 1 werd vierde en mocht door naar het EK. En zo werd een van mijn lang gekoesterde wensen werkelijkheid: spelen op het EK. Vier echte toernooispellen (Clans of Caledonia, Heaven & Ale, Keyper en Pulsar 2849). Super om je zo in een spel te mogen verdiepen en dat met zulke sterke spelers te mogen spelen. Heel tevreden met het resultaat maar ook heel duidelijk dat een beter resultaat een ander niveau vraagt.

Als kers op de taart het eerste Spellenkampioenschap Amersfoort (SKA). Samen met de beste spellenwinkel van Nederland, de Spellenpoort, georganiseerd. Twaalf spelers streden in Scythe, The Voyages of Marco Polo en Altiplano om de eer. Rob en Jeroen eindigenden met evenveel punten. Rob won de tie-breaker. Heel spannend om te doen en veel geleerd (extra respect voor Roll the Dice die schijnbaar moeiteloos elk jaar het NK uit hun mouw schudden). Het enige nadeel van het organiseren van een toernooi is dat je zelf niet mee mag doen. In 2019 weer? Wie weet.

Persoonlijk heb ik erg genoten dit jaar. 262 spellen gespeeld, waarvan heel veel potjes van de NK, EK en SKA spellen. Het beste spel voor mij was de kennismaking met Food Chain Magnate. Eens hoop ik dit spel foutloos te spelen. Of dit winst is of niet maakt mij eigenlijk niet uit. Wat is dit spel vreselijk straf maar ook vreselijk leuk en elegant.

Van de langere spellen was 2018 het jaar voor Altiplano, Agra en Terraforming Mars (nu ook met Coloniën uitbreiding). Van de kortere spellen heb ik erg genoten van Fuji, Azul en Ganz schön clever. Eigenlijk ook van Berenpark ware het niet dat het op het NK zo slecht ging, dat ik er nog niet overheen ben. Het mooie van een spellenclub is dat je ook spellen speelt die je niet uitzoekt. Zo mocht ik genieten van The MindSpirit IslandWestern Legends en natuurlijk Pandemic Legacy: Season 2.

Iedereen bedankt voor 2018. Op naar 2019! Een nieuw speljaar licht aan mijn voeten. Gelukkig 2019!

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: