Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spiel/Essen 2019 en EK bordspellen; oktober 2019

Het is al even geleden. Tijd. Keuzes. Niets nieuws. Maar de blog is terug want het hoogtepunt in de bordspellenwereld, Spiel/Essen, geeft veel energie. Want wat een evenement. Meer dan 200 duizend mensen over de vloer op een weer grotere beurs. Weer meer nieuwe titels dan iemand maar kan zien, spelen of kopen. Spelpaleis Amersfoort was ruim vertegenwoordigd en iedereen ging met veel moois naar huis. Voor Marleen en mij een extreem kort bezoek van … 1 dag. Met 1 dag weet je dat je niet alles kunt zien maar gelukkig was er op vrijdag veel ruimte om aan te schuiven.

Spiel/Essen was dit jaar stukken beter georganiseerd. Uitgang Oost was open en Hal 7/8 werden gebruikt voor het controleren van de kaarten, koffie en wachten. Ook leuk voor de (kleinere) stands in Hal 6 die normaal minder mensen langs zien komen. Wat wel fout ging was de garderobe aan het einde van de dag. Had niet verwacht een half uur in de rij te staan om mijn jas terug te krijgen.

Zelf veel gespeeld. Traditioneel horen daar ook dingen bij waar ik normaal aan voorbij loop maar soms wil je even zitten (octopus vinger spel met bekertje bv). Bloom Town viel in de smaak en ook Moon Base was in het echt net zo mooi en innovatief als op de foto’s. Deep Blue daarentegen was niet alleen push-your-luck maar had ook een vreemd element waar iemand gratis kan meeliften en wat naar mijn mening hopeloos uit de hand loopt.

Op Zaterdag was het Europese Kampioenschap bordspellen. Als derde team uit het NK mochten we Nederland vertegenwoordigen met een team van vier. Vier mooie spellen stonden op het programma: Coimbra, Gugong, Solenia en Newton. Het toernooi vindt plaats in de kelder van de Messe en is dus niet onderdeel van Spiel en toch wel een beetje. Ergens vind ik dit altijd jammer want ik denk dat een serieuze competitie een bepaalde meerwaarde projecteert op spellen als geheel.

Het Spelpaleis deed het geweldig goed met 6 eerste plaatsen en een reeks 2/3/4 plekken. In totaal haalden we een mooie 50 punten binnen wat ons een 12de plek van de 38 bezorgden. Een mooie verbetering van de 24st plek van vorig jaar. Super trots. Marleen werd gedeeld beste vrouwelijke deelnemer en als team waren we tweede bij Gugong van Brewmaster.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: