Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Empires of the North en Bloom Town, 1 november 2019

Eerste spellenavond na Essen bruist altijd van de nieuwe spellen. Het Spelpaleis organiseert gelukkig op de zondag van Spiel een uitpakzondag om de ergste druk van de ketel te halen. Niet te min is het altijd de vraag wanneer er tijd is voor jouw aanschaf.

Ik had mazzel want er was animo om Imperial Settlers: Empires of the North uit te proberen. Empires is tweede versie van Imperial Settlers uitgegeven door Portal Games. Imperial Settlers vond ik direct een grappig spel. Mooi artwork en een spelmechaniek waarbij je op zoek ging naar combo’s in een kaartendeck. Helaas zaten er ook wat rare dingen in het spel. Zo raakte je alle grondstoffen kwijt na elke ronde. Dat was jammer want ik vind het juist interessant om te bedenken of je een grondstof beter nu kunt uitgeven of juist bewaren voor iets moois in de volgende ronde. Empires of the North heeft dit soort dingen opgelost. Het blijft wel een heel solistische “tableau builder”. Het gaat er uiteindelijk om, om zo slim mogelijk de voordelen van jouw specifieke deck/clan op tafel te leggen. Het spel speelt dan ook het soepelst met twee personen en kan ook uitstekend alleen gespeeld worden.

Imperial Settlers duurt niet zo gek lang en er was dus tijd voor nog een Essen release: Bloom Town. Op Essen konden we aanschuiven bij een demo. Het spel speelt soepel weg en mijn dochter had zeker zin in meer. In Bloom Town leg je tegels met gebouwen op een 5×5 raster. Waar je het gebouw legt bepaald van welke tegel je uit de voorraad pakt. Elke gebouw scoort direct, maar een gebouwsoort kan ook tussendoor scoren. Al met al een leuk kort spel met een mix van tactiek en geluk. Helemaal aan het einde ook nog Flick of Faith gespeeld. Een grappig behendigheidsspel waar je als goden druk in de weer gaat met het flikken van houten schijfjes.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: