Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Star Wars: Outer Rim, 8 november 2019

De Essen voorraad is nog lang niet op en ook deze avond liggen er alleen maar nieuwe spellen van Spiel/Essen op tafel: Era: Medieval Age, Ragusa, Sanctum en Star Wars: Outer Rim. Ik sloot aan bij het laatste.

Star Wars: Outer Rim is de laatste telg in een lange lijst Star Wars spellen van Fantasy Flight. Eerder heb ik mij al vermaakt met X-Wing, Imperial Assault en Rebellion. Fantasy Flight doet twee dingen heel goed: de Star Wars atmosfeer en de vormgeving. In Outer Rim duik je direct vol in het Star Wars verhaal met herkenbare personen en gebeurtenissen. De vormgeving is origineel en mooi. Het bord is een halve cirkel en daarnaast heb je een persoonlijk spelers bordje die je uitbreidt met kaarten.

In de Outer Rim speel je een van de bekende karakters die met een simpel ruimtevaartuig roem probeert te winnen. Je kunt goederen smokkelen, missies uitvoeren en een premiejager worden. Met het geld dat je verdient kun je een beter schip, uitrusting voor jou en je schip en bemanningsleden kopen. Je karakter duwt je wel een richting op, maar je bent vrij te doen wat je wilt. Veel acties leveren roem op. Wie als eerste x roem heeft wint direct.

Outer Rim heb ik nu twee keer gespeeld en als je van Star Wars houdt voel je, je zeker helemaal thuis. Als Han Solo illegalen goederen smokkelen, kan. Als Boba Fett een premiejager zijn, kan. Het spel geeft je veel vrijheid, maar ook richting. Goederen ophalen en afleveren verloopt soepel. Er is ook een spelmechaniek rond je reputatie met de vier facties van de Outer Rim. Dit speelt ook soepel en domineert niet. Spel technisch zit het goed in elkaar. Zoals wel vaker bij Fantasy Flight wordt er druk met dobbelstenen gerold en willekeurige kaarten opengedraaid, dus je kunt veel pech/geluk hebben. Het enige echt negatieve puntje is dat elke beurt 3-4 onderdelen heeft zonder interactie waardoor je met vier spelers wel merkbare dode momenten hebt.

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: