Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Die Crew to the rescue, 6 december 2019

Ergens in het begin van het jaar heb ik mijzelf de uitdaging gegeven zoveel potjes te spelen als er dagen in het jaar zijn. Rond de zomer ging het fout en bouwde ik een achterstand op. Ik heb echter niet opgegeven en zet voor het einde nog een eindsprint in. Ik was dan ook blij om deze avond veel potjes te kunnen spelen vanwege: Die Crew: Reist gemeinsam zum 9. Planeten.

In De Crew (ofwel de groep en niet “sterf groep!” of “dobbelsteen groep” wat bij mij even duurde) speel je een simpel slagenspel. Niets nieuws: 4 kleuren van 1 tot 9, een special troef kleur van 1-4 (“de raketten”), je moet kleur bekennen, kan je geen kleur bekennen dan mag je troeven of een andere kleur spelen. Wat maakt dit spel dan het beste spel op de Fairplay lijst van Spiel 2019? Coop!

Elke ronde/missie neem je één of meerdere opdrachten. Een opdracht is simpel: die speler moet die bepaalde kaart winnen met zijn slag. Dit lijkt niet zo moeilijk tot je door hebt dat je niet mag praten, je kaarten open leggen, etc. Dan wordt het ineens een lastige puzzel. Gelukkig mag je over één kaart communiceren wat slim is gedaan en extra opties brengt.

Tot slot heeft De Crew nog een verhaal. D.m.v. 40 missie ga je op reis naar de 9de planeet. Elke missie is weer een beetje moeilijker en heeft leuke extra’s. Het moge duidelijk zijn dat je dit spel niet koopt voor zijn verhaallijn, maar het is een leuke extra.

Het spel viel direct goed. Zeker mensen die vroeger veel Klaverjassen gedaan hebben, leven helemaal op. Ik zie dit spel hoog eindigen in menig spellenprijslijstje. Snel, simpel, betaalbaar en als je slagen spellen kent zo uitgelegd, maar toch geniaal. Beschikbaarheid is helaas niet super.

Nog een klein voordeelt voor ondergetekende elke missie is een potje. Mijn “aantal potjes”-doel is ineens flink opgeschoten.

 

 

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: