Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Online Spelpaleis

Voor Spelpaleis online gebruiken we:

Discord

Voor Discord moet je een account aanmaken via: https://discordapp.com/register.

Je vult je email adres in, de naam die je in Discord wilt gebruiken en een wachtwoord. Er wordt een email naar je inbox gestuurd om te bevestigen dat het jouw email is. Bevestig deze door naar je email te gaan.

Vanaf nu kun je Discord op twee manieren gebruiken: 1) direct in je brouwser; 2) dmv een eigen programma voor Windows. Als je de site opent (https://discordapp.com/) dan zie direct die twee opties. Kies in eerste instantie “Open Discord”. Later kun je ervoor keizen om de Windows app te downloaden en te installeren.

Is het de eerste keer dan zal Discord je vragen een server aan te maken. Kies overslaan. Nu opent Discord.

Ga nu naar deze uitnodiging om naar onze discord server te gaan “https://discord.gg/ccUF5WU“. en accepteer.

Je komt binnen in het Tekstkanaal “algemeen”. Wil je praten dan moet je naar het Spraakkanaal “algemeen”

Board Game Area (BGA)

Ook voor Board Games Area (BGA) moet je eerst registeren. Kies deze link om er direct heen te gaan: https://nl.boardgamearena.com/account?page=newuser. Vul je email, naam die wilt gebruiken op BGA en wachtwoord in. Ook hier moet je jouw email goedkeuren. De eerste keer zal de site je website je een aantal suggesties doen en een toer geven. Blijf alles wegklikken tot het stopt.

Spelpaleis heeft zijn eigen groep op BGA. Om lid te worden ga naar “Gemeenschap” en via vind een groep zoek je naar “Spelpaleis Amersfoort”. Marleen en ik kunnen je lid maken.

 

Onderaan zie je wie van de “groep” online is. Door op die persoon te klikken kun je iemand toevoegen aan je vriendenlijst of een berichtje sturen. Als je iemand toevoegt dan krijgt diegene een mededeling.

BGA kan wat overweldigend zijn de eerste keer maar we nemen je graag aan de hand.

Yucata

Op Yucata speel je altijd turn-based en niet real-time. Je kunt dus altijd stoppen en later verder gaan. Als iedereen online is kun je gewoon doorspelen. Yucata heeft net als BGA een grote database aan spellen en ook zeker mooie titels. De interface is wat simpler/ouder maar sommige waarderen just daarom Yucata boven BGA. Yucata heeft alleen Duits en Engels als talen.

Ook bij Yucata moet je eerst een account aanmaken (https://www.yucata.de/en/Register). Je kunt aangeven hoe je wilt dat Yucata je berichten stuurt. Als je veel spellen tegelijk speelt waarbij je bv elke dag een zet doet dan is het handig als je weet wanneer je aan de beurt bent.

Een spel starten gaat via het maken van een “invite”. Als je kiest voor “personal invitation” kun je aangeven met wie je wilt spelen. Hierbij is het handig om “buddies” te zijn. Dit is makkelijk uitleggen als je in de Discord server bent. Mocht je op zoek gaan ik ben “prinspeter” (elke paleis heeft een prins nodig).

Je kunt ook spelen op Brettspielwelt (BSW).

%d bloggers liken dit: