Spelpaleis Amersfoort

kom spelen

Spellen Kampioenschap Amersfoort 2018

Spellen Kampioenschap Amersfoort 2018

Als onderdeel van het Spellenfestival Amersfoort vindt het eerste Spellen Kampioenschap Amersfoort plaats. Deelname is beperkt tot leden van de spellenclub op de Spellenpoort en leden van Spelpaleis Amersfoort. Er wordt op 23 september gespeeld in het dorpshuis De Neng in Amersfoort/Hoogland.

Planning

10:00 tot 10:15 – Aanmelding

10:30-11:45 (1:15 speeltijd) In de voetsporen van Marco Polo

12:15 – 13:30  (1:15 speeltijd) Scythe

14:00 – 15:45 (1:45 speeltijd) Altiplano

16:15 Prijsuitreiking

Na de hierboven aangeven speeltijd wordt er overgegaan tot 10s bedenktijd per zet onder begeleiding van de spelleiding.

Spelregels, etc.

De Engelse spelregels zijn vrij te downloaden en daarom zijn deze leidend. Iedere deelnemer wordt geacht de spelregels te kennen.

In de voetsporen van Marco Polo / 999 Games: We spelen de expert variant met willekeurige stadsbonuses, keuze van de karakters en willekeurige doelen. Elke tafel speelt met dezelfde vijf rollen. Keuze van de rollen gaat volgens de spelregels voor experts in omgekeerde startvolgorde. Het bord is op elke tafel gelijk. Engelse spelregels zijn leidend. Je vindt ze hier. Check ook de FAQ/errata op 999 games website. Marco Polo is gratis online speelbaar op Yucata.

Scythe / Stonemaier Games: Er wordt met 4 van te voren bepaalde factie/spelersmat combinaties gespeeld. In omgekeerde volgorde kiezen de spelers een combinatie. Het extra einddoel is op elke tafel gelijk. De Engelse regels van Stonemaier Games website en FAQ zijn leidend. Betaald speelbaar via Steam.

Altiplano / White Goblin Games: Altiplano heeft een vaste indeling van de eilanden. Er zullen 5 rollen beschikbaar zijn (elke tafel gelijk) waaruit in omgekeerde startvolgorde gekozen kan worden. Engelse spelregels zijn leidend. Je vindt ze hier

Toernooiregels

Puntentelling / indeling

Per partij worden de wedstrijdpunten als volgt toegekend: 5,3,2,1 voor de eerste, tweede, derde en vierde plek. De som van deze wedstrijdpunten bepaaldt de winnaar van het toernooi. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten bepaaldt de som van alle punten geïndexeerd op 100 de rangorde bij een gelijk aantal toernooipunten. Mocht hierna nog steeds een gelijke score zijn dan bepaaldt de toernooileiding een methode op de stand te bepalen.

Spelleiding

De toernooileiding beslist en een besluit van de toernooileiding is bindend.
Onsportief gedrag is niet toegestaan. Onsportief gedrag kan leiden tot diskwalificatie of een waarschuwing naar de aard van het gedrag. Diskwalificatie volgt direct bij: agressief gedrag, dreigementen binnen of buiten het spel om, gooien met het spel of onderdelen daarvan en iedere vorm van vals spelen.
Als je niet zeker weet of iets mag, dan is het verstandig om dat vooraf te vragen.

%d bloggers liken dit: